Κοσμος

Γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη κυνηγούν τους πολίτες - Ζουν ελεύθερες στους δρόμους

Χτυπούν τα τζάμια στα σπίτια και τις πόρτες στα αυτοκίνητα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγριες γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη «τρομοκρατούν» τους κατοίκους της πόλης Woburn
Άγριες γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη «τρομοκρατούν» τους κατοίκους της πόλης Woburn @Twitter | YouTube

Γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη - Οι επιθέσεις σε κατοίκους της πόλης Woburn - Το χρονικό

Γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ συνεχίζουν να «τρομοκρατούν» τους κατοίκους στην πόλη Woburn (βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Βοστώνη).

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι οι γαλοπούλες κυνηγούν τους κατοίκους και τους τσιμπούν. Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο που δείχνουν τις γαλοπούλες να χτυπούν τα τζάμια των σπιτιών με το ράμφος τους και τις πόρτες οχημάτων.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης στη Μασαχουσέτη κάνουν λόγο για «συμμορίες». Έχουν ξεχωρίσει, μάλιστα, μια αρσενική γαλοπούλα, που είναι πολύ επιθετική και την οποία έχουν ονομάσει «Kevin».

Σύμφωνα με την «Telegraph», οι άγριες γαλοπούλες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια. Είναι απολύτα εξοικειωμένες με την ανθρώπινη παρουσία και στην αρχή ήταν φιλικές. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός εμφάνισαν επιθετικότητα, με τις αναφορές για επιθέσεις σε ανθρώπους να πολλαπλασιάζονται και πλέον να αποτελούν καθημερινότητα.

«Δεν σε αφήνουν να βγεις από το σπίτι. Σε κυνηγούν όταν κάνεις τζόκινγκ ή περπατάς. Ακολουθούν τα παιδιά που κάνουν ποδήλατο» δηλώνει η Meaghan Tolson, η οποία ζει στο Woburn και ήταν αυτή που έδωσε τα ονόματα στις γαλοπούλες.

Τα τελευταία χρόνια οι γαλοπούλες που ζουν ελεύθερες στη φύση έχουν αυξηθεί σε διάφορες περιοχές στη Μασαχουσέτη. Από τις γαλοπούλες στην πόλη Woburn δεν γλιτώνουν ούτε οι ταχυδρόμοι.

«Ορισμένες ημέρες υπάρχουν πακέτα από την Amazon έξω από σπίτια και οι κάτοικοι δεν βγαίνουν να τα πάρουν, καθώς οι γαλοπούλες παραμονεύουν» προσθέτει.

Γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη - Ο αυξανόμενος πληθυσμός και οι οδηγίες από τις αρχές

Τη δεκαετία του 1970 περιβαλλοντικές οργανώσεις προχώρησαν σε «επανεισαγωγή» του είδους στη Μασαχουσέτη. Ειδικότερα, μετέφεραν 37 άγριες γαλοπούλες από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και τις απελευθέρωσαν στα νοτιοδυτικά της Μασαχουσέτης. Πλέον ο σημερινός αριθμός τους υπολογίζεται σε 35.000 γαλοπούλες.

Οι τοπικές αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με αναλυτικές οδηγίες για το πώς να αντιδρούν οι κάτοικοι σε περίπτωση επίθεσης από άγρια γαλοπούλα. Μεταξύ άλλων μπορούν να προσπαθήσουν να την τρομάξουν με δυνατές φωνές, να χτυπήσουν μια σκούπα σε κοντινή απόσταση ή να της ρίξουν νερό με ποτιστήρι».

Βλέποντας τις εικόνες αυτές αρκετοί χρήστες στα social media σχολίασαν κάτω από τα βίντεο ότι οι γαλοπούλες στη Μασαχουσέτη δεν ανησυχούν για τη Γιορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

Turkeys terrorise town by chasing after cars and attacking homes

Με πληροφορίες από Guardian και Telegraph

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ