Κοσμος

45 τόνους νερό και δύο ώρες για να σβήσει φωτιά σε ένα Tesla

Ποσότητα που μπορεί να «ξεδιψάσει» μια πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Φωτιά σε Tesla χρειάστηκε 45 τόνους νερό για να σβήσει!
© Morris Township Volunteer Fire Company

 45 τόνοι νερού για την κατάσβεση φωτιάς σε Tesla

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, η εθελοντική πυροσβεστική εταιρία Morris Township ανταποκρίθηκε σε μια κλήση στο Interstate 80 της κεντρικής Πενσυλβάνια. Μετά από λίγες ώρες και χιλιάδες λίτρα νερού, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά για να μπορέσει το όχημα να απομακρυνθεί από το δρόμο με ασφάλεια. 

Σύμφωνα με έναν από τους επιβαίνοντες, η φωτιά ξεκίνησε όταν ένα άγνωστο αντικείμενο χτύπησε στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το Tesla να αρχίζει να βγάζει καπνούς. Ευτυχώς, οι επιβαίνοντες (συμπεριλαμβανομένου κι ενός σκύλου) βγήκαν αμέσως από το όχημα, χωρίς να υπάρχει αναφορά για κάποιο τραυματισμό. Ωστόσο, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με το Tesla Model S να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εταιρία, τα δύο τάνκερ και τα παραπάνω από 15.000 λίτρα νερού που μετέφεραν δεν ήταν αρκετά για να κατευνάσουν τις φλόγες. Τελικά, χρειάστηκε η βοήθεια επιπλέον βυτιοφόρων από άλλα τρία πυροσβεστικά τμήματα και συνολικά 45.425 λίτρα νερού. Όπως φαντάζεστε, αυτό είναι πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται για να σβήσει μία συμβατική φωτιά σε αυτοκίνητο, η οποία συνήθως παίρνει κάτω από 2.000 λίτρα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. 

«Λόγω της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο όχημα, η κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς απαιτούσε επιπλέον βυτιοφόρα, καθώς το όχημα συνέχιζε να καίγεται», έγραψε στο Facebook η Morris Township. «Συνολικά, τα πληρώματα χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες συνεχούς χρήσης νερού, καθώς η μπαταρία συνέχιζε να διατηρεί υψηλές θερμοκρασίες».

Την ίδια ώρα όμως έρευνες δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λιγότερο επιρρεπή στο να πάρουν φωτιά από τα αντίστοιχα συμβατικά με θερμικούς κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.

"TESLA FIRE" At approximately 1055 am, Clearfield County 911/Emergency Management Agency alerted the Morris Twp Fire...

Posted by Morris Township Volunteer Fire Company #1 on Tuesday, November 15, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ