Κοσμος

Εκστρατεία κατά των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία με μηνύματα για τη ζωή στο χαρτί τουαλέτας

«Δεν χρειάζεται να μας τα πεις όλα... αλλά γιατί όχι μερικά από αυτά;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο ρολά τουαλέτας πάνω στο καπάκι της λεκάνης και ένα κόκκινο πανί μοιάζουμε με πρόσωπο που έχει τη γλώσσα έξω
© Unsplash / Tama66

Ιαπωνία: Μηνύματα σε χαρτί τουαλέτας ως αντίδοτο στις αυτοκτονικές τάσεις των νέων 

Η πρωτοβουλία πανεπιστημίων στο Γιαμανάσι της Ιαπωνίας για την αποτροπή των αυτοκτονιών νέων ατόμων τέθηκε σε εφαρμογή. Μηνύματα ενθάρρυνσης βρίσκονται τυπωμένα σε ρολά με χαρτί τουαλέτας που μοιράστηκαν σε φοιτητές. 

«Αγαπητέ/ή που περνάς δύσκολες ημέρες και προσποιείσαι ότι όλα πάνε καλά», είναι ένα από τα μηνύματα που μπορεί να διαβάσει κανείς, τυπωμένα με μπλε γράμματα πάνω στα λευκά ρολά. «Δεν χρειάζεται να μας τα πεις όλα…αλλά γιατί όχι μερικά από αυτά;». Εκτός από αυτού του είδους τα μηνύματα, που έχουν συνταχθεί από έναν ειδικό σε θέματα ψυχικής υγείας και συνοδεύονται από τους αριθμούς τηλεφωνικών γραμμών για την αποτροπή της αυτοκτονίας, στο χαρτί τουαλέτας υπάρχουν επίσης καθησυχαστικές εικόνες, όπως μια κουλουριασμένη γάτα.

Οι αρχές στο Γιαμανάσι διένειμαν 6.000 τέτοια ρολά στα 12 πανεπιστήμια της περιοχής τον περασμένο μήνα. «Είστε μόνοι στις τουαλέτες. Νιώθουμε ότι σε τέτοιες στιγμές είναι που οι θλιβερές σκέψεις μπορούν να σας έρθουν στο μυαλό», εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιοχής Κενίτσι Μιγιαζάουα.

Όπως σε πολλές άλλες χώρες, στην Ιαπωνία καταγράφηκε άλμα στον αριθμό των αυτοκτονιών με την πανδημία της Covid-19, καθώς πολλοί άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα. Το 2020, σχεδόν 500 παιδιά και έφηβοι αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία, αριθμός ρεκόρ και σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ