Κοσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε την κόρη του στην εκτόξευση πυραύλου

Eκτιμάται ότι έχει τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Β. Κορέα: Ο Κιμ παρουσίασε την κόρη του στην εκτόξευση πυραύλου

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου έχοντας μαζί του την κόρη του. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στα κρατικά μέσα, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέδια διαδοχής.

Ο Κιμ διακρίνεται σε φωτογραφίες με την κόρη του, στην εφημερίδα της χώρας Rodong Sinmun. Σε μία από τις φωτογραφίες κρατάει την κόρη του από το χέρι και περπατούν μαζί μπροστά από τον πύραυλο.

Ο Κιμ, σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτιμάται ότι έχει τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι.

Η εμφάνιση της κόρης του ηγέτη σε αυτή την εκδήλωση θα μπορούσε να υποδηλώνει διαδοχή τέταρτης γενιάς και ότι οι βασικές ελίτ της Βόρειας Κορέας πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό το ενδεχόμενο, πρόσθεσε ο Μάντεν. «Η παρουσία της είναι για ένα ελίτ κοινό».

Η εκτόξευση του πυραύλου την Παρασκευή έγινε αφότου η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με συμμάχους στην περιοχή διαφορετικά η Βόρεια Κορέα θα απαντήσει με αντίποινα.

Σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων KCNA, το Σάββατο ο Κιμ ήταν παρών στο χώρο δοκιμών με την «αγαπημένη του κόρη και σύζυγο» προκειμένου «να καθοδηγήσει προσωπικά όλη την πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης».

Το KCNA μετέδωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε τη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε την ανάπτυξη περισσότερων στρατηγικών όπλων και την εκπαίδευση τακτικών πυρηνικών μονάδων.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια δημόσια εκδήλωση», παρατήρησε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός σε θέματα της Βόρειας Κορέας στο Stimson Center.  «Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο βαθμό άνεσης από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν συστήνοντάς την δημόσια με τέτοιο τρόπο».