Κοσμος

Η GreenPeace στη Βρετανία μετέτρεψε σε οθόνη την έπαυλη του πρωθυπουργού (βίντεο)

Η καταγγελία κατά της φτώχειας από την περιβαλλοντική οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βίντεο της Greenpeace για το κόστος ζωής στη Βρετανία στην πρόσοψη του σπιτιού του Ρίσι Σούνακ
Το βίντεο της Greenpeace για το κόστος ζωής στη Βρετανία στην πρόσοψη του σπιτιού του Ρίσι Σούνακ © Guardian News/YouTube

Βίντεο της Greepeace στην πρόσοψη του σπιτιού του Ρίσι Σούνακ - Δυσβάσταχτο το κόστος ζωής στη Βρετανία

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στη Βρετανία και τις υψηλές τιμές σε βασικά είδη διατροφής και ενέργεια πραγματοποιήθηκε από την Greenpeace. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι ακτιβιστές της Greenpeace πρόβαλαν ένα βίντεο στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού του Ρίσι Σούνακ με εικόνες από τη δύσκολη καθημερινότητα των Βρετανών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής.

Η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και το μεταναστευτικό είναι τρεις από τις «καυτές πατάτες», που καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP27) στην Αίγυπτο και στη Σύνοδο των G20 στην Ινδονησία.

Η παράσταση διαμαρτυρίας της Greenpeace στην έπαυλη του Βρετανού πρωθυπουργού στο Γιορκσάιρ (κομητεία του Γιορκ) της Αγγλίας έγινε την ώρα που ο Ρίσι Σούνακ βρισκόταν στο Μπαλί για τη συνάντηση των G20.

Greenpeace activists project film about fuel poverty on to Rishi Sunak’s mansion

ΠΡΟΣΦΑΤΑ