Κοσμος

Διαψεύδει η Ρωσία το χτύπημα στην Πολωνία - «Σκόπιμη πρόκληση»

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικός πύραυλος
© EPA/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Η Μόσχα διαψεύδει τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στην Πολωνία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τους ισχυρισμούς πολωνικών Μέσων Ενημέρωσης και αξιωματούχων, ότι ρωσικοί πύραυλοι προσγειώθηκαν κοντά στο χωριό Przewodów, στα σύνορα με την Ουκρανία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

«Δεν υπήρξαν πλήγματα ρωσικών όπλων κοντά στα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας», υποστηρίζει η Μόσχα.

Σύμφωνα με το Reuters η πλευρά της Ρωσίας αναφέρει πως «τα όσα γράφονται στα πολωνικά ΜΜΕ σχετικά με τους ρωσικούς πυραύλους είναι σκόπιμη πρόκληση, με στόχο την κλιμάκωση της κατάστασης».

Από την πλευρά του, το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για δύο ρωσικούς πυραύλους που κατέληξαν σε πολωνικό έδαφος, τονίζοντας ωστόσο ότι εξετάζει τις συγκεκριμένες αναφορές.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το χωριό Przewodow στην ανατολική Πολωνία, σε μικρή απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET απέδωσε την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ