Κοσμος

Η ΕΕ αυξάνει τις δεσμεύσεις για το κλίμα - Οι αποφάσεις στο COP27

«Δεν θα κάνουμε πίσω», αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
klimatiki-allagi-1_8.jpg

COP27 - Η ΕΕ έτοιμη να αυξήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με το κλίμα - Το μήνυμα που έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Τίμερμανς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αυξήσει τις κλιματικές φιλοδοξίες της και δεν θα «κάνει πίσω», ανακοίνωσε ο Φρανς Τίμερμανς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σήμερα στη διάρκεια της COP27 που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

Η μείωση των εκπομπών των 27 αναμένεται να φθάσει «τουλάχιστον το 57%» έως το 2030, έναντι του στόχου για τουλάχιστον 55% που αναφερόταν μέχρι τώρα, και «μπορώ με χαρά μου σήμερα εδώ να σας ανακοινώσω ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επικαιροποιήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να αντικατοπτρίζουν αυτή την αυξημένη φιλοδοξία», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν πρόσφατα για την ανακατανομή μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ των μειώσεων των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για τους στόχους δέσμευσης του άνθρακα από τα εδάφη και τα δάση ή για το τέλος των οχημάτων με θερμικούς κινητήρες.

«Βρισκόμαστε αποφασιστικά στην οδό της οριστικοποίησης ολόκληρης της νομοθεσίας, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του έτους οι κλιματικοί στόχοι μας», διαβεβαίωσε ο Φρανς Τίμερμανς από το βήμα της μεγάλης διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία διεξάγεται στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

«Μην αφήσετε κανέναν να σας πει, εδώ ή αλλού, ότι η ΕΕ κάνει πίσω. Μην τους αφήσετε να σας πούν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σκοτώνει το ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο και ότι ορμάμε προς το αέριο», πρόσθεσε αναφερόμενος στο δύσκολο απογαλακτισμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και την αναζήτηση νέων πηγών εφοδιασμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.