Κοσμος

Κωνσταντινούπολη: Η 3χρονη Εκρίν και ένα ζευγάρι νεαρών γονιών ανάμεσα στα θύματα

Μοιραία βόλτα στην αγορά Ιστικλάλ για έξι πολίτες

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης και οι ιστορίες τους

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (11/11), ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών, ο πατέρας της, καθώς και μία μητέρα με την 15χρονη κόρη της

Η μικρή Εκρίν Μεϊντάν πέθανε μαζί με τον πατέρα της Γιουσούφ. Ο 34χρονος ήταν εργαζόμενος στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Σύμφωνα με την YeniSafak, ο 34χρονος Γιουσούφ είχε έρθει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αρραβώνα κάποιου συγγενή τους. Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ο 34χρονος είχε βγει για βόλτα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ με την κόρη και τη γυναίκα του. Πατέρας και κόρη έχασαν τη ζωή τους, ενώ η μητέρα του κοριτσιού τραυματίστηκε σοβαρά.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Αντέμ Τοπκάρα με τη σύζυγό του Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα, οι οποίοι είχαν παντρευτεί το 2020 και είχαν αποκτήσει ένα παιδί. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι είχε επιλέξει να πάει βόλτα στον πεζόδρομο και η έκρηξη το βρήκε να κοιτάει τις βιτρίνες καταστημάτων με αποτέλεσμα να πεθάνουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι προτιμούσε για βόλτα τον πεζόδρομο Ιστικλάλ, καθώς μπορούσαν να αφήσουν στη γιαγιά το μικρό παιδί τους.

Το ζευγάρι που σκοτώθηκε στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης αφήνει πίσω του ορφανό ένα παιδάκι

Επιπλέον, από την έκρηξη έχασε τη ζωή του και η Αρζού Οζόι με την 15χρονη κόρη της Γιαγκμούρ Ουκάρ. 

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ποια είναι η κύρια ύποπτη 

Η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, είναι συριακής εθνικότητας και ομολόγησε την πράξη της, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα ομολόγησε ότι ενήργησε «κατόπιν διαταγής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» (PKK) και έλαβε οδηγίες για την επίθεση στο Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία. Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσούκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Σοϊλού: «Η γυναίκα ετοιμαζόταν να διαφύγει στην Ελλάδα»

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστήριξε ότι η ύποπτη ετοιμαζόταν «να διαφύγει στην Ελλάδα». Ο Σοϊλού, ο οποίος μετέβη και πάλι σήμερα στον τόπο της έκρηξης, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, την επομένη αυτής της επίθεσης στην οδό Ιστικλάλ, μία από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, χθες, Κυριακή, το απόγευμα.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

Η Άγκυρα «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια της Ουάσινγκτον, η οποία «υποστηρίζει τους τρομοκράτες» Η Τουρκία «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, που «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, την επομένη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (...) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.