Κοσμος

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Κοντά στον έλεγχο της Γερουσίας οι Δημοκρατικοί

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Νεβάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερουσία - ΗΠΑ
© Unsplash/ Ian Hutchinson

ΗΠΑ: Ένα βήμα πριν τον έλεγχο της Γερουσίας οι Δημοκρατικοί - Εκκρεμεί η καταμέτρηση στην Τζόρτζια

Ένα βήμα πριν τον έλεγχο της Γερουσίας βρίσκονται οι Δημοκρατικοί, καθώς -σύμφωνα με το CNN και το Reuters- πέτυχαν ακόμα μία νίκη στην Αριζόνα, στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί, με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων, ο Δημοκρατικός Μαρκ Κέλι είχε διαφορά περίπου 124.000 ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί.

Πλέον απομένει να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα στη Νεβάδα, αλλά και να διεξαχθεί ο επαναληπτικός γύρος στην Τζόρτζια με ουσιαστικά μια έδρα να χωρίζει τους Δημοκρατικούς από τον έλεγχο της Γερουσίας.

Συνεχίζεται η αναμέτρηση και για τον έλεγχο της Βουλής, με προβάδισμα για τους Ρεπουμπλικανούς.

Στο μεταξύ, την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με σύμβουλό του.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει την Τρίτη πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Και θα είναι μια πολύ επαγγελματική, πολύ προσεγμένη ανακοίνωση», δήλωσε ο σύμβουλός του Τζέισον Μίλερ στο «War Room», το podcast του Στιβ Μπάνον, ενός άλλου στενού φίλου του Ντόναλντ Τραμπ. Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος θεωρεί ότι «δεν τίθεται καν» ζήτημα για το αν θα είναι υποψήφιος, ανέφερε ο Μίλερ, εξηγώντας πως του είχε μιλήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Αυτή θα είναι η τρίτη υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο. Παρότι η επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παραμένει αδιαμφισβήτητη, εμφανίστηκε αποδυναμωμένος στις ενδιάμεσες εκλογές αφού απογοήτευσαν πολλοί από τους εκλεκτούς του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coac680geiix)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ