Κοσμος

Kari Lake: Ποια είναι η «αρνήτρια των εκλογών» που φλερτάρει με την εκλογή της στην Αριζόνα

Προειδοποιεί ότι θα γίνει ο «χειρότερος εφιάλτης των δημοσιογράφων»

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kari Lake: Η πρώην δημοσιογράφος, «αρνήτρια των εκλογών» και η προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή στην Αριζόνα

Επί 22 χρόνια η Kari Lake ήταν παρουσιάστρια του Fox 10 της Αριζόνα. Πλέον, παρότι έχει χαρακτηριστεί «αρνήτρια του αποτελέσματος των εκλογών» το 2020, έθεσε την υποψηφιότητά της ως κυβερνήτρια της Πολιτείας. Η διασημότητά της αποτελεί πλεονέκτημα για την εκλογή της και η ίδια σαρώνει τις περιοχές της Αριζόνα για να πείσει τους ψηφοφόρους. 

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Kari Lake υποστήριξε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία, γιατί ο χώρος «βρώμισε» και γέμισε fake news και προπαγάνδα. Στην ατζέντα της περιλαμβάνεται η απαγόρευση των αμβλώσεων, η «πάταξη της παράνομης μετανάστευσης» και η προσφυγή για τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020. Νωρίς στην προεκλογική εκστρατεία, η Kari Lake κέρδισε την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ, τοποθετώντας τον εαυτό της στη συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. 

«Είμαι εγγεγραμμένη Ρεπουμπλικάνα σχεδόν 30 χρόνια. Για τέσσερα χρόνια εγγράφηκα ως Δημοκρατική. Βρήκα την ευκαιρία σε έναν νεοφερμένο που ονομάζεται Ομπάμα και απογοητεύτηκα» εξήγησε, μιλώντας στους ψηφοφόρους της Αριζόνα. Η Kari Lake είπε στους δημοσιογράφους ότι αν γίνει κυβερνήτης, θα είναι ο «χειρότερος εφιάλτης τους».

Η Kari Lake αρνείται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για «την κλοπή των εκλογών του 2020» και συχνά επιτίθεται σε όσους το υποστηρίζουν. Στη δημοσιογράφο του BBC υποστήριξε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Αριζόνα έχει καθίσει σε ένα βουνό αποδεικτικών στοιχείων. 

Με πληροφορίες από BBC