Κοσμος

Ο θάνατος του Άρτσι Μπάτερσμπι δεν οφείλεται σε challenge του Tik Tok - Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση

Ο 12χρονος είχε εντοπιστεί αναίσθητος στο σπίτι του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρτσι Μπάτερσμπι
Άρτσι Μπάτερσμπι © Youtube

Άρτσι Μπάτερσμπι: Τα στοιχεία της ανάκρισης για τον θάνατο του 12χρονου - Η εκτίμηση για μοιραίο challenge στο Tik Tok και τα μηνύματα στο κινητό του

Δεν επιβεβαιώνονται οι φόβοι της μητέρας του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι ότι ο γιος της προκάλεσε ασφυξία στον εαυτό του και τελικά έχασε τη ζωή του στα πλαίσια κάποιου challenge στο Tik Tok, αφού οι έρευνες στο κινητό του τηλέφωνο δείχνουν ότι, ναι μεν ο ανήλικος χρησιμοποιούσε τη δημοφιλή εφαρμογή αλλά ότι δεν είχε σχετικές αναζητήσεις ή τραβούσε κάποιο βίντεο τη μοιραία στιγμή για να εκτελέσει την πρόκληση. 

Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στις 7 Απριλίου από τη μητέρα του. Στο πρόσωπό του είχε τυλιγμένο ένα πανί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά είχε περάσει αρκετή ώρα κατά την οποία δεν υπήρχε οξυγόνωση του εγκεφάλου και το παιδί θεωρήθηκε εγκεφαλικά νεκρό. Υστερα από καιρό οι γιατροί θεώρησαν ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη και να φύγει από τη ζωή. Οι γονείς διαφώνησαν και το θέμα πήγε στο δικαστήριο, τα οποία αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη, κάτι που έγινε στις 6 Αυγούστου 2022.  

Family says child died after TikTok Challenge

Υπόθεση Άρτσι Μπάτερσμπι: Τι έδειξε η προανάκριση - «Το παιδί είχε πολύ κακή διάθεση» 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την προανακριτική διαδικασία, οι ειδικοί απορρίπτουν το σενάριο ο 12χρονος να συμμετείχε σε challenge του Tik Tok. Τα δεδομένα από τις έρευνες στο κινητό του παιδιού δείχνουν ότι ο Άρτσι Μπάτερσμπι βρισκόταν σε «πολύ κακή διάθεση».

Σύμφωνα με την Metro, ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι δεν είδε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Άρτσι Μπάτερσμπι συμμετείχε σε διαδικτυακή πρόκληση «black out», αφού κατά την ανάκριση προσκομίστηκαν στοιχεία από την αστυνομία, η οποία βρήκε μηνύματα στο τηλέφωνο του 12χρονου που αντανακλούσαν «πολύ κακή διάθεση». Ο ανώτερος ιατροδικαστής του Έσσεξ, Λίνκολν Μπρουκς, που προήδρευσε σε ακρόαση προανάκρισης στο Τσέλμσφορντ την Τρίτη, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία σε αυτό το στάδιο που να τεκμηριώνουν την εκτίμηση της μητέρας του». Eπίσης, αξιωματικός της αστυνομίας του Εσσεξ, έχοντας μελετήσει όλα τα στοιχεία που ανακτήθηκαν από το κινητό του 12χρονου, υποστήριξε ότι βρέθηκαν μηνύματα στο τηλέφωνο του παιδιού που αντανακλούσαν αυτό που ο κ. Brookes περιέγραψε ως «πολύ κακή διάθεση».

Η ντετέκτιβ επιθεωρητής Sarah Weeks της αστυνομίας του Εσσεξ, διαβάζοντας την έκθεση ενός συναδέλφου της, δήλωσε ότι η μητέρα του Άρτσι «ανησυχούσε ότι υπήρχε μια διαδικτυακή πρόκληση που κυκλοφορούσε και άλλοι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να κινδυνεύουν». Είπε ότι η μητέρα του Άρτσι, έδωσε τη συγκατάθεσή της στους αστυνομικούς να κατεβάσουν πληροφορίες από το τηλέφωνο του 12χρονου, το οποίο κατασχέθηκε αμέσως αφότου το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις από την αστυνομία, ως αποδεικτικό στοιχείο. «Δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή βίντεο στα δεδομένα από το κινητό που να υποδηλώνουν ότι ο Άρτσι συμμετείχε σε οποιαδήποτε διαδικτυακή πρόκληση. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Άρτσι τράβηξε κάποιο βίντεο την ημέρα του περιστατικού». Είπε ακόμη ότι ο Άρτσι έμπαινε στο YouTube «τακτικά» και οι περισσότεροι όροι αναζήτησης αφορούσαν «μαχητές ΜΜΑ, πυγμαχία ή μουσικά βίντεο. Οι περισσότερες από τις αναζητήσεις του στο διαδίκτυο σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά του», είπε, συμπεριλαμβανομένης μιας αναζήτησης για το «πόσα πληρώνονται οι μαχητές ΜΜΑ». Ανέφερε ακόμη ότι ο ανήλικος είχε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok στο τηλέφωνό του και ότι «χρησιμοποιούσε και είχε πρόσβαση στο TikTok» στις 7 Απριλίου, αλλά δεν υπήρχε «κανένα στοιχείο» που να υποδηλώνει ότι συμμετείχε σε διαδικτυακή πρόκληση. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια σειρά μηνυμάτων που αντικατοπτρίζουν τη διάθεση του Archie. Αυτά ελήφθησαν μόλις σήμερα το πρωί, οπότε θα κοιτάξουμε να ετοιμάσουμε μια πλήρη έκθεση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ