- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι από COP27: Χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε σε στροφή στον άνθρακα
Τροχοπέδη στη μάχη για την κλιματική αλλαγή ο πόλεμος στην Ουκρανία - Το μήνυμα Ζελένσκι από την COP27 - Οι ευθύνες της Ρωσίας
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αποσπάσει την προσοχή των κυβερνήσεων από τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε σήμερα ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε στην 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP27) που διεξάγεται στην Αίγυπτο.
«Χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική πολιτική για την κλιματική αλλαγή» σημείωσε, υπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό, στις τιμές των τροφίμων και στα δάση της Ουκρανίας.
«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος έχει προκαλέσει μια ενεργειακή κρίση, η οποία υποχρέωσε δεκάδες χώρες να ξαναρχίσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, προκειμένου να μειώσουν τις τιμές ενέργειας για τους λαούς τους… προκειμένου να μειώσουν τις τιμές που αυξάνονται σοκαριστικά λόγω σκόπιμων ενεργειών της Ρωσίας» δήλωσε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε «μια οξεία επισιτιστική κρίση στον κόσμο, η οποία έπληξε χειρότερα όσους υποφέρουν από τις υπάρχουσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».
Και συμπλήρωσε: «Λόγω του πολέμου καταστράφηκαν 5 εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης στην Ουκρανία σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών».
Η κλιματική αλλαγή χρειάζεται δραστικά μέτρα
Φέτος η Ουκρανία είχε για πρώτη φορά δικό της περίπτερο σε Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Σε αντίθεση, όμως, με τα υπόλοιπα περίπτερα στην COP27 -τα οποία κοσμούν πολύχρωμα λογότυπα, σημαίες και εικόνες πυκνής βλάστησης- το ουκρανικό ξεχωρίζει για το γκρίζο και μαύρο χρώμα που επιλέχθηκε λόγω του πολέμου.
Ο Ζελένσκι επέκρινε ορισμένους από τους ισχυρούς της Γης, χωρίς να τους κατονομάσει, ότι αρκούνται σε ευχολόγια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Υπάρχουν ακόμη πολλοί για τους οποίους η κλιματική αλλαγή είναι απλώς ρητορική ή μάρκετινγκ… αλλά όχι πραγματική δράση» είπε.
«Είναι αυτοί που ξεκινούν επιθετικούς πολέμους, όταν ο πλανήτης δεν μπορεί να αντέξει ούτε έναν πυροβολισμό. Απαιτείται παγκόσμια συντονισμένη δράση» κατέληξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης αφοπλισμός της Χαμάς
Και 14 άνθρωποι προσπάθησαν να την κλείσουν
Καθώς εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην εξίσωση
Οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο»
Επέστρεψαν τελικά 66 ώρες αργότερα
Προφυλακίστηκαν καπετάνιος και τα 7 μέλη του πληρώματος
Η πολιτική αφορά περίπου 600.000 παιδιά
Ο ένας συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες
Οι ομοιότητες της ηρωίδας του μυθιστορήματος με την ηθοποιό
Η κοπέλα που έγινε γνωστή από τα τρολς που την βάφτισαν ως την ασχημότερη γυναίκα του κόσμου, απαντά σε απειλές κατά της ζωής της
Προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πίσω και να σταματήσει να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή συμφωνία στην παγκόσμια ιστορία», δηλώνει ο Τραμπ
Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο
Οι πολεμικές επιχειρήσεις αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τα ναυτικά πληρώματα
Η προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία
«Δεν ξεκινάμε από την υπόθεση ότι πρόκειται για τεχνική βλάβη, αλλά για σκόπιμη ενέργεια»
Η σύγκρουση με φορτηγό
Αγωνία για τους περισσότερους από 3.000 αγνοούμενους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.