Κοσμος

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας παραιτήθηκε για να συνεργαστεί με τον «σαμάνο» σύντροφό της

Η Μάρθα Λουίζ θα εξασκήσει την εναλλακτική ιατρική στο πλευρό του πνευματικού γκουρού της

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της η πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζ  Η 51χρονη γαλαζοαίματη θα συνεργαστεί με τον σαμάνο αρραβωνιαστικό της.
Παραιτήθηκε των βασιλικών της καθηκόντων για να εξασκήσει την εναλλακτική ιατρική η Μάρθα Λουίζ, πριγκίπισσα της Νορβηγίας © EPA/Lise Aaserud

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της η πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζ  Η 51χρονη γαλαζοαίματη θα συνεργαστεί με τον σαμάνο αρραβωνιαστικό της.

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα για να επικεντρωθεί στην επιχείρηση εναλλακτικής ιατρικής που διατηρεί με τον αρραβωνιαστικό της, έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο, ανακοίνωσε το παλάτι.

Η σχέση της 51χρονης πριγκίπισσας με τον Ντουρέκ Βέρετ, έναν πνευματικό γκουρού του Χόλιγουντ, προκάλεσε αναταράξεις στη Νορβηγία, αφού ο «σαμάνος έκτης γενιάς» υποστήριξε στο βιβλίο του «Spirit Hacking» ότι ο καρκίνος ήταν επιλογή.

Ο Βέρετ εμπορεύεται επίσης ένα μετάλλιο στον ιστότοπό του, με την ένδειξη «βελτιστοποιητής πνεύματος» το οποίο, όπως ισχυρίζεται, τον βοήθησε να ξεπεράσει τον Covid-19.

Μια δημοσκόπηση τον Σεπτέμβριο διαπίστωσε ότι το 17% των Νορβηγών έχει τώρα χαμηλότερη γνώμη για τη γενικά δημοφιλή βασιλική οικογένεια, αναφέροντας σχεδόν όλοι ως αιτία την πριγκίπισσα και τον σαμάνο.

«Η πριγκίπισσα… παραιτείται από το ρόλο του βασιλικού προστάτη… και δεν θα εκπροσωπεί τον βασιλικό οίκο αυτή τη στιγμή», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, «σύμφωνα με τις επιθυμίες του βασιλιά, η πριγκίπισσα θα διατηρήσει τον τίτλο της».

Το παλάτι είπε ότι εφόσον παντρευόταν η πριγκίπισσα και ο Βέρετ, θα γινόταν μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά δεν θα είχε τίτλο ούτε θα εκπροσωπούσε τη μοναρχία.

Η Μάρθα Λουίζ, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλάει με αγγέλους, έχασε τον τιμητικό τίτλο της Αυτού Μεγαλειότητας το 2002, όταν επέλεξε να εργαστεί ως μέντιουμ.

Το 2019, η διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών συμφώνησε να μην χρησιμοποιήσει τον τίτλο της ως πριγκίπισσα στις εμπορικές της επιχειρήσεις.

Το ζευγάρι συμφώνησε να απέχει από οποιαδήποτε σχέση με τη βασιλική οικογένεια στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, τις παραγωγές των μέσων ενημέρωσης και τις εμπορικές τους δραστηριότητες.

«Αυτό έχει σκοπό να χαράξει μια γραμμή που διαχωρίζει πιο ξεκάθαρα την εμπορική δραστηριότητα από τον βασιλικό οίκο της Νορβηγίας», ανέφερε το παλάτι.

Πρόσθεσε ότι η βασιλική οικογένεια είχε «μεγάλη εμπιστοσύνη στη νορβηγική υπηρεσία υγείας και στις νορβηγικές υγειονομικές αρχές», τονίζοντας τη σημασία της «καθιερωμένης ιατρικής γνώσης και επιστημονικής έρευνας».

Στην ίδια δήλωση, η Μάρθα Λουίζ είπε ότι «είχε επίγνωση της σημασίας της γνώσης που βασίζεται στην έρευνα».

«Πιστεύω επίσης, ωστόσο, ότι υπάρχουν στοιχεία μιας καλής ζωής και μιας υγιούς σωματικής και ψυχικής υγείας που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να συνοψιστούν σε μια ερευνητική έκθεση».

Είπε ότι «η πνευματικότητα, η οικειότητα με άλλους ανθρώπους και ζώα, η γιόγκα και ο διαλογισμός» θα μπορούσαν να είναι σημαντικά συμπληρώματα, όπως και «ένα ζεστό χέρι, μια βελόνα βελονισμού, ένας κρύσταλλος».

Δήλωσε επίσης ότι ένιωθε ότι ήταν σημαντικό «να διακρίνω τον εαυτό μου ως ιδιώτη από τη μια πλευρά και ως μέλος της βασιλικής οικογένειας από την άλλη» και ήλπιζε ότι οι προσωπικές της απόψεις θα θεωρούνταν δικές της «χωρίς να χρειάζεται να απαντήσουν άλλοι για αυτές».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ