Κοσμος

Το πολυτελές σούπερ-γιοτ στον Τάμεση που προκαλεί αντιδράσεις

Οι διαμαρτυρίες των Λονδρέζων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποταμός Τάμεσης
© EPA/ NEIL HALL

Ένα νέο σκάφος καταφθάνει στον Τάμεση - Τα χαρακτηριστικά του και οι αντιδράσεις των κατοίκων

Την αντίδραση των Βρετανών που ζουν κοντά στον Τάμεση έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα υπερπολυτελές σκάφος θα φιλοξενεί πάρτι χιλιάδων ατόμων.

Μάλιστα, το σούπερ γιοτ Oceandiva πρόκειται να φιλοξενήσει και συνέδρια. Οι πλοιοκτήτες υπόσχονται πως το σκάφος θα γίνει ένας «επαναστατικός» χώρος εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα σχέδια το σκάφος φέρει τρία καταστρώματα και μπορεί να μεταφέρει έως και 1.500 άτομα (όρθιοι) και επιπλέον 500 άτομα (καθισμένοι). Στο εσωτερικό υπάρχει μπαρ και πίστα χορού. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το σκάφος θα πραγματοποίει βόλτες κατά μήκος του ποταμού, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να δουν τα αξιοθέατα του Λονδίνου.

Το πολυτελές σούπερ-γιοτ
Το πολυτελές σούπερ-γιοτ © Screenshot/ Daily Mail
Το πολυτελές σούπερ-γιοτ
© Screenshot/ Daily Mail
Το πολυτελές σούπερ-γιοτ
© Screenshot/ Daily Mail

Ωστόσο οι ντόπιοι θεωρούν ότι τα εν λόγω πάρτι και οι επιβιβάσεις - αποβιβάσεις θα προκαλέσουν έντονα προβλήματα. Να σημειωθεί ότι το σούπερ γιοτ θα σταθμεύει σε έξι διαφορετικά σημεία, από τα οποία θα γίνεται η επιβίβαση/αποβίβαση (Butler's Wharf, London Bridge, Tower Bridge, Canary Wharf, Greenwich και Royal Victoria Dock).

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και για τα αυτοσχέδια πάρτι στις προβλήτες με τους υπεύθυνους να βεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου για την κατάρτιση ενός σχεδίου διαχείρισης των αποβιβάσεων στις προβλήτες. Παράλληλα, η εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο της σκάφος θα φέρει «επανάσταση στον τομέα των εκδηλώσεων πολυτελείας και της φιλοξενίας».

«Είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε στους επιβάτες έναν χώρο διασκέδασης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Smart Group Greg Lawson.
που είμαστε οι διαχειριστές του πρώτου χώρου εκδηλώσεων ουδέτερου CO2 στον κόσμο, που ανεβάζει τον πήχη για πολυτελείς χώρους.

Πηγή: Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ