Κοσμος

Δήμαρχος στη Δυτική Όχθη προσφέρει αμοιβή σε όποιον σκοτώνει αδέσποτα

Η απάντηση της τοπικής ένωσης ζώων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυτική Όχθη: Δήμαρχος παροτρύνει τους κατοίκους να σκοτώνουν αδέσποτα έναντι αμοιβής

Ο δήμαρχος της παλαιστινιακής πόλης της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή στις αρχές της εβδομάδας ότι οι κάτοικοι που συλλαμβάνουν ή σκοτώνουν αδέσποτα σκυλιά θα λαμβάνουν 20 σέκελ από το δήμο ως ανταμοιβή, όπως μετέδωσαν τοπικά και ξένα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος πρότεινε αυτή την αμοιβή για τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή της Χεβρώνας ως λύση για τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων σκύλων ο οποίος, σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, «στοιχειώνει τις ζωές των κατοίκων της Χεβρώνας».

Ως απάντηση στην παράξενη δημοτική εκστρατεία, η Ένωση Ζώων και Περιβάλλοντος στη Βηθλεέμ, το μοναδικό καταφύγιο ζώων στη Δυτική Όχθη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον δήμαρχο καλώντας τον να «σταματήσει την αιματηρή εκστρατεία».

«Αυτή η αιματηρή εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά σκυλιά, [με] πυροβολισμούς, κρεμάλες, κακοποιήσεις, πατώντας τα με αυτοκίνητα. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι πέρα από την ανθρωπιά και την ηθική», έγραψε η ένωση στο Facebook. «Καμία θρησκεία δεν θα δεχόταν τέτοιες βάρβαρες ενέργειες απέναντι σε αθώα ζώα»».