Κοσμος

Αποδοκίμασαν τον Μπαράκ Ομπάμα - Η επεισοδιακή ομιλία στην Αριζόνα (βίντεο)

Τι του είπε νεαρός σε έξαλλη κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπαράκ Ομπάμα
© EPA

Η ομιλία Μπαράκ Ομπάμα στην Αριζόνα και οι αποδοκιμασίες - Οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές για τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν

Αποδοκιμασίες δέχτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στην Αριζόνα. Το φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιούσε ότι «η δημοκρατία όπως την ξέρουμε μπορεί να μην επιβιώσει στην Αριζόνα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε ομιλία στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές την επόμενη Τρίτη, όπου διακυβεύεται η πλειοψηφία σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου το Δημοκρατικό Κόμμα έχει την πλειοψηφία, γεγονός που επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να περνά διάφορα νομοσχέδια. Σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί χάσουν ένα από τα δύο σώματα και η πλειοψηφία περάσει στους Ρεπουμπλικάνους, δυσκολεύει σημαντικά η υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος του Μπάιντεν.

Η στιγμή που νεαρός διακόπτει τον Μπαράκ Ομπάμα σε προεκλογική ομιλία στην Αριζόνα

«Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν μια οικονομία που είναι πολύ καλή για τους ανθρώπους στην κορυφή, αλλά όχι πάντα τόσο καλή για τους απλούς ανθρώπους» ανέφερε ο Ομπάμα, με έναν νεαρό ακροατή να τον διακόπτει, λέγοντάς του: «Όπως εσύ, Ομπάμα».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διατήρησε την ψυχραιμία του και απάντησε: «Αυτό είναι μέρος αυτού που συμβαίνει στην πολιτική μας αυτές τις μέρες, αποσπάται η προσοχή μας. Έχεις ένα άτομο που φωνάζει και ξαφνικά όλοι φωνάζουν».

«Έχεις ένα tweet που είναι ηλίθιο και ξαφνικά όλοι έχουν εμμονή με το tweet. Δεν μπορούμε να πέσουμε σε αυτό. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην επεισοδιακή του ομιλία στην Αριζόνα.

Obama heckled during speech in Phoenix | US Midterms

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ