Κοσμος

Με ρωσικά τανκς πολεμούν οι Ουκρανοί τους Ρώσους (βίντεο)

Τα βρίσκουν εγκαταλελειμμένα και τα επισκευάζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικό τανκ με την ουκρανική σημαία μετά τις επισκευές σε αποθήκη από Ουκρανούς μηχανικούς
Ρωσικό τανκ με την ουκρανική σημαία μετά τις επισκευές σε αποθήκη από Ουκρανούς μηχανικούς © YouTube/The Sun

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσικά τανκς και στρατιωτικά οχήματα στα χέρια των Ουκρανών - Καρέ καρέ οι επισκευές και η ξαναχρησιμοποίησή τους στις μάχες

Με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο να συνεχίζεται για 9ο μήνα, οι Ουκρανοί προσπαθούν να αξιοποιούν κάθε διαθέσιμο στρατιωτικό εξοπλισμό πέρα από τη δυτική βοήθεια σε επίπεδο εξοπλισμών.

Τόσο μετά την υποχώρηση από την περιοχή γύρω από το Κίεβο στην πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία όσο και στην άρον άρον φυγή από το Χάρκοβο λόγω της ουκρανικής προέλασης, οι Ρώσοι εγκατέλειψαν τανκς, στρατιωτικά οχήματα και οπλικά συστήματα. Ορισμένα από αυτά έπεσαν στα χέρια των Ουκρανών σε άριστη κατάσταση, όπως συνέβη με το άθικτο τεθωρακισμένο Τ-90Μ, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα ρωσικά άρματα. 

Σε αρκετές περιπτώσεις οι Ουκρανοί με τη βοήθεια γερανών και μεγάλων φορτηγών μεταφέρουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα σε αποθήκες για τις απαραίτητες επισκευές, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ξανά στο πεδίο της μάχης –αυτήν τη φορά με την ουκρανική σημαία να κυματίζει.

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» αναδημοσιεύει βίντεο του Reuters με τις επισκευές σε οχήματα και τανκς, τα οποία εγκατέλειψαν οι Ρώσοι και πλέον χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί, καθώς συνεχίζουν να πολεμούν για την ελευθερία τους.

Ukrainians fix abandoned Russian combat vehicles for re-use

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY