Κοσμος

Paintball εναντίον λύκων στην Ολλανδία: Εχουν εξοικειωθεί «πολύ» με τους ανθρώπους

Η στρατηγική των Αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lykoi.jpg
Λύκοι © Pixabay

Το πρόβλημα με τους λύκους στην Ολλανδία - Η απόφαση για τη χρήση σφαιρών paintball

Οι λύκοι σε ορισμένες περιοχές της Ολλανδίας μπορούν να πυροβολούνται με σφαίρες paintball σε μια προσπάθεια να γίνουν λιγότερο ήμεροι, λένε οι αρχές.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι λύκοι γίνονται τόσο άφοβοι απέναντι στους ανθρώπους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο.

Η απόφαση της επαρχιακής κυβέρνησης του Άρνεμ έρχεται μετά από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν λύκο να περνάει δίπλα από μια οικογένεια στο εθνικό πάρκο Hoge Veluwe της περιοχής.

Οι μπάλες paintball έχουν επιλεγεί έτσι ώστε οι δασοφύλακες να μπορούν να δουν ποιοι λύκοι έχουν χτυπηθεί.

Ελπίζεται ότι θα ενθαρρύνει επίσης τους λύκους να μένουν τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τους ανθρώπους.

Εκπρόσωπος της επαρχίας δήλωσε στο DutchNews ότι ένας από τους λύκους συγκεκριμένα φαινόταν να αναζητά ανθρώπους.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Faunabescherming κατηγόρησε τους υπεύθυνους του πάρκου ότι ταΐζουν τους λύκους, επειδή αν γίνουν πολύ ήμεροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως "προβληματικά ζώα" και να θανατωθούν.

Το DutchNews ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, αρνείται τον ισχυρισμό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι λύκοι δεν έχουν θέση στις Κάτω Χώρες.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, στη χώρα ζουν περίπου 20 ενήλικοι λύκοι.

Η ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι ο καθένας με ένα όπλο paintball μπορεί να πάει στο πάρκο και να αρχίσει να πυροβολεί τους λύκους. Δεν έχει δοθεί ακόμη ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσει το μέτρο και θα εκτελείται από άτομα που έχουν την άδεια να το κάνουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ