Κοσμος

Αυτοκίνητο στη Βραζιλία παρασύρει οπαδούς του Μπολσονάρου (βίντεο)

Παραμένουν τα οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο στη Βραζιλία πέφτει πάνω σε διαδηλωτές του Μπολσονάρου
Αυτοκίνητο στη Βραζιλία πέφτει πάνω σε διαδηλωτές του Μπολσονάρου @laderechadiario/Twitter

Παράσυρση οπαδών του Ζαΐχ Μπολσονάρου από αυτοκίνητο στη Βραζιλία - Το βίντεο από διαδήλωση κατά του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

Δραματικές εικόνες στη Βραζιλία όπου αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που στηρίζει τον Ζαΐχ Μπολσονάρου. Βίντεο δείχνει καρέ καρέ την παράσυρση.

Όλα έγιναν στην πολιτεία του Σάο Πάολο, όπου διαδηλωτές του Μπολσονάρου είχαν στήσει οδόφραγμα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη νίκη Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Ξαφνικά διερχόμενο αυτοκίνητο πέφτει πάνω στους διαδηλωτές και τους παρασύρει. Όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στη Βραζιλία, 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Επικράτησε πανικός.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου παραδέχτηκε την ήττα στη Βραζιλία αλλά στηρίζει τις διαδηλώσεις

Η κατάσταση στη Βραζιλία είναι έκρυθμη, θυμίζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν στις ΗΠΑ με τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νίκη Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές. Τα επεισόδια και οι αποκλεισμοί δρόμων στη Βραζιλία συνεχίζονται μετά τη νίκη Λούλα.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στην πρώτη του δήλωση αναγνώρισε την ήττα του, κλείνοντας ωστόσο το μάτι στους υποστηρικτές του, οι οποίοι παραμένουν στους δρόμους.

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις θα είναι πάντα καλοδεχούμενες, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις μεθόδους της αριστεράς (…) που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Στο νέο του μήνυμα ο ακροδεξιός απερχόμενος πρόεδρος, επί των ημερών του οποίου η αποψίλωση του Αμαζονίου έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, κάλεσε τους οπαδούς του να ανοίξουν τους δρόμους, επαναλαμβάνοντας όμως ότι οι διαδηλώσεις που δεν περιλαμβάνουν οδοφράγματα «είναι καλοδεχούμενες».

Brazil: Bolsonaro supporters block roads in protest against election defeat

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ