Κοσμος

Ο Μπολσονάρου ανοίγει τον δρόμο για τον Λούλα - «Θα σεβαστώ το Σύνταγμα»

Ξεκινά η μεταβίβαση εξουσίας στη Βραζιλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαΐχ Μπολσονάρο
Ζαΐχ Μπολσονάρο © EPA/ Joedson Alves

Έσπασε τη σιωπή του ο Ζαΐχ Μπολσονάρου - Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέφυγε να παραδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές από τον κεντροαριστερό Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αρκέστηκε να υπογραμμίσει πως θα σεβαστεί το Σύνταγμα, ενώ σχολίασε πως οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την εκλογική αναμέτρηση, ήταν απόρροια «της αγανάκτησης και του αισθήματος αδικίας» πολλών ψηφοφόρων.

Ωστόσο, o προσωπάρχης του, Σίρο Νογκέιρα, ο οποίος έλαβε τον λόγο μετά τη σύντομη ομιλία του Μπολσονάρου στο προεδρικό μέγαρο, ενημέρωσε πως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Λούλα.

Υποστηρικτές του Μπολσονάρου στήνουν οδοφράγματα

Εν τω μεταξύ, υποστηρικτές του Μπολσονάρου στήνουν ολοένα περισσότερα οδοφράγματα σε πολλές περιοχές της χώρας, κάποιοι εξ αυτών καλώντας ακόμη και σε στρατιωτικό πραξικόπημα προκειμένου να εμποδιστεί η επιστροφή του Λούλα στην προεδρία.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων (PRF) ανακοίνωσε ότι οδηγοί φορτηγών έχουν αποκλείσει - πλήρως ή μερικώς - αυτοκινητόδρομους σε 271 σημεία της χώρας, σε 23 από τις 26 πολιτείες, στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά της νίκης Λούλα.

«Όχι στον Λούλα!» ήταν το σύνθημα σε πανό σε γέφυρα στο Σάο Πάολο, όπου επίσης έχουν αποκλειστεί αυτοκινητόδρομοι, κυρίως αυτός που συνδέει την πόλη με το Ρίο ντε Ζανέιρο.

Υποστηρικτές του Μπολσονάρο στήνουν οδοφράγματα
© EPA/ ANDRÉ COELHO
Υποστηρικτές του Μπολσονάρο στήνουν οδοφράγματα
© EPA/ ANDRÉ COELHO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ