Κοσμος

Διορία 10 ημερών από την ΙΚΕΑ σε δημιουργό video game - Γιατί ζήτησε αλλαγές

«The Store is Closed», το παιχνίδι επιβίωσης μέσα σε κατάστημα επίπλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το video game «The Store is Closed» που προκάλεσε την αντίδραση της ΙΚΕΑ
Το video game «The Store is Closed» που προκάλεσε την αντίδραση της ΙΚΕΑ © YouTube

Αντιδράσεις από την IKEA για βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης σε κατάστημα επίπλων - Η προειδοποίηση στον developer του videogame

Η IKEA ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά Άγγλου developer στην Ινδία, ο οποίος αναπτύσσει ένα video game, το οποίο δυσφημεί διεθνώς την εικόνα της διάσημης σουηδικής εταιρείας επίπλων και ειδών σπιτιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το βιντεοπαιχνίδι «The Store is Closed» παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με καταστήματα της IKEA, όπως φαίνεται και στο βίντεο - promo του developer που κυκλοφορεί στα social media στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του παιχνιδιού (crowdfunding).

Η Ikea έδωσε διορία 10 ημέρες στον Jacob Shaw να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να μην υπάρχει καμία ομοιότητα με καταστήματα της αλυσίδας της.

«The Store is Closed», το παιχνίδι επιβίωσης σε πολυκατάστημα και η αντίδραση της ΙΚΕΑ

Το videogame «The Store is Closed» είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης (survival game) μέσα σε ένα πολυκατάστημα επίπλων. Οι παίκτες καλούνται να επιβιώσουν και να βρουν την έξοδο από το κτίριο. Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούν διάφορα όπλα (σφυριά, τσεκούρια), τα οποία βρίσκουν στα ράφια του καταστήματος.

Το κατάστημα ονομάζεται «STYR». Το κτίριο έχει μια μπλε και κίτρινη πινακίδα, με την ονομασία να είναι γραμμένη στα σκανδιναβικά. Φιγούρες που εμφανίζονται στο παιχνίδι φορούν πουκάμισα με κάθετες ρίγες, «ίδια με αυτά που φοράει το προσωπικό της ΙΚΕΑ», αναφέρουν στην επιστολή τους οι δικηγόροι της σουηδικής εταιρείας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα έπιπλα και τον τρόπο με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί στον εκθεσιακό χώρο. «Όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν εμμέσως ότι το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε κατάστημα ΙΚΕΑ» προσθέτουν.

The Store is Closed Crowdfunding Trailer

Με πληροφορίες από polygon.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ