Κοσμος

Οι αναρτήσεις Τσίπρα και Ανδρουλάκη για τη νίκη Λούλα στη Βραζιλία

Ο κεντροαριστέρος ηγέτης επέστρεψε στην εξουσία μετά από 12 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας για Λούλα: Νίκη για την Δημοκρατία και τον αγώνα αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων διεθνώς
Ο Λούλα ντα Σίλβα © ΕPA Pool

Συγχαρητήρια Τσίπρα και Ανδρουλάκη στον Λούλα για την νίκη του. 

Συγχαρητήρια στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας εκφράζει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει ότι η νίκη του Λούλα «ενάντια στην ακροδεξιά, παρά όλα τα εμπόδια, είναι μια νίκη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο».

«Η νίκη του Προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva στις εκλογές, είναι ένα σημάδι ελπίδας για το λαό της Βραζιλίας. Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου αλλά και για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ήττα του Μπολσονάρου και της τραΗμπικής φιλοσοφίας ανοίγει το δρόμο για καλύτερη και ειλικρινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παγκόσμιες προκλήσεις, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ιδιαίτερα την προστασία του παγκόσμιου πνεύμονα του δάσους του Αμαζονίου» έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ