Κοσμος

Καρέ καρέ η επίθεση με ουκρανικά drones στη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Οι εκρήξεις στη φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βίντεο από την επίθεση με ουκρανικά drones στην Κριμαία - Στο στόχαστρο ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα - Τα πλήγματα στη φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ»

Στην Ουκρανία τα πλήγματα στο πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας δεν σταματούν. Οι Ουκρανοί, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα drones, εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις.

Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ», η ρωσική ναυαρχίδα στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, η οποία υπέστη ζημιές και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι «αχρηστεύτηκε».

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο από τη στιγμή των ουκρανικών επιθέσεων με drones στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν 9 εναέρια και 7 θαλάσσια drones. Η νέα ουκρανική επίθεση έρχεται λίγους μήνες μετά τη βύθιση του Moskha, το οποίο δέχτηκε πλήγματα από πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι νέες επιθέσεις που δέχτηκε ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα αποτέλεσαν την αφορμή για να ανακοινώσει η Ρωσία ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας.