Κοσμος

Οι Φιλιππίνες αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών

Υπολογίστηκαν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Φιλιππίνες αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών
Τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες © EPA/PCG HANDOUT

Φιλιππίνες - Τροπική καταιγίδα Νάλγκε: Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών από πλημύρες και κατολισθήσεις σε 45 ανθρώπους

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναθεώρησε προς τα κάτω σήμερα τον απολογισμό της τροπικής καταιγίδας Νάλγκε, που προκάλεσε 45 θανάτους από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας παραδέχθηκαν πως τα συνεργεία διάσωσης που είχαν σταλεί χθες, Παρασκευή, στο νότιο τμήμα της χώρας, που επλήγη από τις πλημμύρες, έκαναν λάθη στους απολογισμούς τους με αποτέλεσμα να υπολογιστούν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι.

«Όταν λάβαμε τους απολογισμούς στις 06:00 σήμερα (Σάββατο), αντιληφθήκαμε πως υπήρχαν σε αυτούς 40 θάνατοι, 31 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι», δήλωσε ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, εκπρόσωπος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για το νότιο τμήμα της χώρας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλού στη χώρα, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα ο νέος απολογισμός να ανέρχεται σε 45 νεκρούς.

Προηγούμενος λανθασμένος απολογισμός έκανε λόγο για 72 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και 33 τραυματίες.

Η Νάλγκε, που αναμενόταν από την Πέμπτη, έπληξε τελικά σήμερα την αυγή το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, συνοδευόμενη από ανέμους έως 95 χλμ. την ώρα, μια ώρα αφότου έφθασε στο αραιοκατοικημένο νησί Καταντουάνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ