Κοσμος

Ταυτόχρονη ένταξη στο ΝΑΤΟ θέλουν Σουηδία και Φινλανδία

Διπλωματική κινητικότητα ώστε η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να γίνουν η Σουηδία και η Φινλανδία - Πώς θα άρουν τις ενστάσεις Ερντογάν οι πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών.
Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για ένταξη στο ΝΑΤΟ χέρι με χέρι Σουηδίας και Φινλανδίας © EPA/Stephanie Lecocq

Μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να γίνουν η Σουηδία και η Φινλανδία - Πώς θα άρουν τις ενστάσεις Ερντογάν οι πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν δεσμευτεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, επανέλαβαν σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον είπε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως να ικανοποιήσει τους όρους της τριμερούς συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μαδρίτη ώστε να η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη των δύο χωρών.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί – και το κάνουμε», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φινλανδή ομόλογό του Σάνα Μάριν στο Ελσίνκι.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να υλοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνει η Σουηδία και θα αναφέρουμε λεπτομερώς τι έχουμε επιτύχει», πρόσθεσε.

Η Σάνα Μάριν από την πλευρά της σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς η Φινλανδία και η Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χέρι με χέρι», υπενθυμίζοντας ότι συζήτησε πρόσφατα τις ανησυχίες της Τουρκίας με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα.

Ο Τούρκος πρόεδρος της είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλά θέματα σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία (αλλά) κάποια ζητήματα γύρω από τη Σουηδία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.