Κοσμος

Η αριστοτεχνική προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέιρα (βίντεο)

Το αεροδρόμιο που δυσκολεύει τους πιλότους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εντυπωσιακή προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέιρα (βίντεο)
Η στιγμή που το αεροπλάνο παλεύει με τους ανέμους © Twitter

Πορτογαλία: Αεροδρόμιο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα αφού πάλεψε με τους ισχυρούς ανέμους

Προσγείωση με πολλή γωνία πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Μαδέιρα στην Πορτογαλία, σε ένα από τα πιο δύσκολα αεροδρόμια στον κόσμο, κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή τις περισσότερες ημέρες.

Τους ισχυρούς ανέμους έζησαν οι επιβάτες του αεροπλάνου στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς ο πιλότος χρειάστηκε να κάνει πολλές κινήσεις και μανούβρες προκειμένου το αεροσκάφος να προσγειωθεί στον διάδρομο με ασφάλεια.

Οι ισχυροί άνεμοι οφείλονται στη θέση της πόλης Μαδέιρα βρίσκεται 400 χλμ. βόρεια των Καναρίων Νήσων και 520 χλμ. δυτικά του Μαρόκο, γεγονός που την κάνει ευάλωτη σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Μάλιστα στη σειρά Most Extreme Airports του History Channel το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που έχει πάρει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει χαρακτηριστεί το ένατο πιο επικίνδυνο στον κόσμο και το τρίτο πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, εξειδικευμένες ιστοσελίδες για αεροπορικά θέματα οι πιλότοι που θα πετάξουν προς και από το εν λόγω αεροδρόμιο καλούνται να περάσουν από ειδική εκπαίδευση σε προσομοιωτές πριν να πάρουν το «πράσινο φως».

Δείτε βίντεο με άλλες δύσκολες προσγειώσεις αεροπλάνων στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Maderia CRAZY landings with EXTREME WINDS | That's why it is so hard to land at Madeira

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ