Κοσμος

Boeing στο Τάραντο χάνει έναν από τους τροχούς του κατά την απογείωση (βίντεο)

Το 747 Dreamlifter είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που το Boeing 747 Dreamlifter χάνει τον τροχό του
Η στιγμή που το Boeing 747 Dreamlifter χάνει τον τροχό του © Youtube/ Corriere della Sera

Καρέ καρέ η αποκόλληση τροχού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της απογείωσης - Δείτε το στιγμιότυπο

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τη στιγμή που ένα Boeing 747 Dreamlifter χάνει έναν από τους τροχούς του λίγα λεπτά μετά την απογείωση.

Σύμφωνα με τη Corriere della Sera, το αεροσκάφος απογειώθηκε το πρωί της Τρίτης (11/10) από το αεροδρόμιο του Taranto «Marcello Arlotta» κοντά στην πόλη Grottaglie της Απουλίας στην Ιταλία, με προορισμό τη Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ.

Ο τροχός του αεροσκάφους, σύμφωνα με το ιταλικό Μέσο, βρέθηκε σε έναν αμπελώνα, από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματίες ή εκτεταμένες ζημιές. Την ίδια ώρα η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πτήσεων (ANSV) συγκεντρώνει στοιχεία βάσει των οποίων θα εξεταστεί εάν διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.

Atlas Air 747 Dreamlifter Taranto Italy loses Wheel on Take Off 11 Oct 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκόλληση τροχού δεν αποτελεί πρόβλημα για το αεροσκάφος, το οποίο συνέχισε την πτήση, ωστόσο το μέγεθος του τροχού και η ταχύτητα με την οποία έπεσε στο έδαφος ίσως αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα. Καθώς ο τροχός έχει ύψος 1,25 μέτρα, πάχος 49 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 122 κιλά.

Το Boeing 747 Dreamlifter κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη δομή του Boeing 747-400 με μια διευρυμένη άτρακτο (με διάμετρο 8,4 μέτρα) για την ευκολότερη φόρτωση εμπορευμάτων μεγάλου όγκου. Η πρώτη του πτήση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006. Έχει μήκος 71,7 μέτρα και άνοιγμα φτερών 64,4 μέτρα. Έχει ταχύτητα πλεύσης 878 χιλιόμετρα την ώρα.

Με πληροφορίες από Corriere della Sera

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ