Κοσμος

Πέθανε σε ηλικία 17 ετών ο Λιουκ, ο «πατριάρχης» των λιονταριών

Aντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Πέθανε σε ηλικία 17 ετών ο Λουκ , ο «πατριάρχης» των λιονταριών
To λιοντάρι Λιούκ © Smithonian Zoo/Τwitter

Ουάσινγκτον: Πέθανε σε ηλικία 17 ετών το διάσημο λιοντάρι Λιουκ

Το Εθνικό Ζωολογικό Κέντρο της Ουάσινγκτον, Smithsonian National Zoo’s αποχαιρετά τον Λουκ (Luke) το πιο γνωστό αφρικανικό λιοντάρι που πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Όπως έγινε γνωστό το μεγάλο αιλουροειδές αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας γι΄αυτό και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου αναγκάστηκαν να του κάνουν ευθανασία.
 
«Ήταν ο βασιλιάς ανάμεσα σε όλα τα αντίστοιχα εκθέματα» ανέφερε ο  Craig Saffoe, υπεύθυνος στο Smithsonian National Zoo’s. «Ήταν ευγενικός με τους συντρόφους του, τη Naba και τη Shera, και ένας εξαιρετικά υπομονετικός και προστατευτικός πατέρας και στα 13 από τα μικρά που απέκτησε», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερα συγκινημένος  ανέφερε ότι «ο Λουκ άφησε μια διαρκή κληρονομιά, όχι μόνο στα μικρά καθώς συνέβαλε στην επιβίωση του είδους του, αλλά και στα εκατομμύρια των επισκεπτών που μπόρεσαν να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση και εκτίμηση για τα αφρικανικά λιοντάρια λόγω του ποιος ήταν ως ο πατριάρχης του είδους του».

Γεννημένος σε ιδιωτικό καταφύγιο στη Νότια Αφρική το 2005, ο Λουκ έφτασε στο ζωολογικό κήπο τον Οκτώβριο του 2006 μετά από σύσταση αναπαραγωγής από το Σχέδιο Επιβίωσης Ειδών της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (SSP).

Οι επιστήμονες του SSP καθορίζουν ποια ζώα θα εκτρέφουν λαμβάνοντας υπόψη τη γενετική τους σύνθεση, τις διατροφικές και κοινωνικές ανάγκες, την ιδιοσυγκρασία και τη γενική υγεία τους.
 Εκείνη την εποχή, ο Λουκ ήταν το πιο γενετικά πολύτιμο λιοντάρι στον πληθυσμό της Βόρειας Αμερικής, επειδή τα γονίδιά του δεν εκπροσωπούνταν στους ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ.

Το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο  είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελεί μέρος του Smithsonian Institution.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ