- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ρίσι Σουνάκ και επίσημα υποψήφιος για την πρωθυπουργία και την αρχηγία των Συντηρητικών
Άγνωστο ακόμα τι θα κάνει ο Τζόνσον
Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Τόρις, και κατά συνέπεια για την βρετανική πρωθυπουργία, ανακοίνωσε επίσημα ο Ρούσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική κρίση. Γι' αυτό διεκδικώ να γίνω ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργός σας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο Σούνακ υποστήριξε ότι μπορεί «να διορθώσει την οικονομία μας, να ενώσει το κόμμα μας και να προσφέρει στη χώρα μας», προσθέτοντας ότι αν και «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερες» από αυτές που θέτει η πανδημία, «οι ευκαιρίες - αν κάνουμε τη σωστή επιλογή - είναι εξαιρετικές». Δεσμεύθηκε επίσης θα υπάρχει «ακεραιότητα, επαγγελματισμός και υπευθυνότητα σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης». «Η επιλογή που κάνει τώρα το κόμμα μας θα αποφασίσει εάν η επόμενη γενιά Βρετανών θα έχει περισσότερες ευκαιρίες από την προηγούμενη», έγραψε.
The United Kingdom is a great country but we face a profound economic crisis.
— Rishi Sunak (@RishiSunak) October 23, 2022
That’s why I am standing to be Leader of the Conservative Party and your next Prime Minister.
I want to fix our economy, unite our Party and deliver for our country. pic.twitter.com/BppG9CytAK
Είναι ο δεύτερος υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας, που παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η Πένι Μόρντοντ έχει επίσης ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.
Ο Τζόνσον αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο, όταν παραιτήθηκε ο Σούνακ, γεγονός που πυροδότησε μια γενικότερη ανταρσία και οδήγησε σε μαζική παραίτηση υπουργών του Τζόνσον. Ο Μπόρις Τζόνσον θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας, δήλωσε στο Sky News ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δηλώνοντας ότι ο πρώην ηγέτης έχει αρκετή στήριξη από τους βουλευτές για να περάσει το όριο των 100 ψήφων.
Ο Στιβ Μπέικερ δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται τώρα μια περίοδο σταθερότητας, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις χρηματοοικονομικές αγορές η Τρας, και αυτό σημαίνει να μην ψηφίσει κάποιος και πάλι τον Τζόνσον. «Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να τον έχουμε ως πρωθυπουργό σε συνθήκες στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει, παρασύροντας μαζί ολόκληρη την κυβέρνηση», δήλωσε ο ίδιος.
Νωρίτερα έγινε γνωστό από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζόνσον συναντήθηκε χθες με τον Σούνακ, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία. Ωστόσο, δεν βρήκαν κοινό έδαφος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Times Στίβεν Σουίνφορντ.
Οι πιθανότητες μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο θεωρούνταν σχεδόν αδύνατες λόγω της σύγκρουσής τους, η οποία εντάθηκε το καλοκαίρι, όταν ο Σούνακ παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Τζόνσον, πυροδοτώντας την πτώση του, ανέφεραν δύο άτομα στο πρακτορείο Bloomberg.«Είναι πιθανό ο ένας να προσφέρει κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις στον άλλο για να λάβει τις επιδοκιμασίες του, αν και οι διαφωνίες τους σχετικά με την οικονομική πολιτική μόλις πριν από μήνες θέτουν αμφιβολίες για το αν θα ήθελαν να συνεργαστούν ξανά», ανέφερε το πρακτορείο.
Να σημειωθεί ότι μια μονομαχία μεταξύ Σούνακ και Τζόνσον θα απειλούσε να δημιουργήσει σχίσμα στο Συντηρητικό κόμμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.