Κοσμος

Η Τζόρτζια Μελόνι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Παρουσίασε τη λίστα των υπουργών της - Ορκίζεται το πρωί του Σαββάτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - Ορκίζεται το Σάββατο η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.
Η Τζόρτζια Μελόνι φτάνει στο Κυρηνάλιο για να λάβει την εντολή σχηματισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης © ΕΡΑ/Giuseppe Lami

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - Ορκίζεται το Σάββατο η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο Κυρηνάλιο.

Η Τζόρτζια Μελόνι παρουσίασε τη λίστα των υπουργών της στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα σε μία συνάντηση που υπερέβη τη μια ώρα.

Αμέσως μετά, η κ. Μελόνι ανακοίνωσε τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Όπως σημειώνει η Repubblica, η πρόεδρος κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» έφτασε στο προεδρικό μέγαρο φορώντας μπλε ναυτικό κοστούμι Armani με ασορτί μπλούζα και μπλε βελούδινα παπούτσια με τακούνι. Στο προαύλιο του Κυρηνάλιου προσήλθε με ένα μικρό λευκό Fiat.

«Υπήρξε μια ομόφωνη πρόταση για να είμαι εγώ επικεφαλής της νέας κυβέρνησης», είπε νωρίτερα η Τζόρτζια Μελόνι, σε δηλώσεις της μαζί με τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ματέο Σαλβίνι. «Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε. 

Οι εκπρόσωποι της συντηρητικής συμμαχίας συναντήθηκαν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Η αντιπροσωπεία που μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο ήταν δωδεκαμελής με επικεφαλής τους τρεις αρχηγούς.

«Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερθήκαμε στην ανάγκη να εξασφαλιστεί μια νέα κυβέρνηση για την χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται, λόγω και των ουσιαστικών αναγκών, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Όλη η συμμαχία μας παρουσιάσθηκε ενωμένη και δεν είναι τυχαίο. Εκφραστήκαμε όλοι ομόφωνα και υποδείξαμε την υποφαινόμενη ως υποψήφια για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Αναμένουμε τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, και κάνουμε γνωστό ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα», υπογράμμισε η Μελόνι μετά τη συνάντηση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ