Κοσμος

Ξεκίνησαν τα «όργανα» στην Ιταλία: Μπερλουσκόνι εναντίον Μελόνι

Η επίμαχη φωτογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: «Δεν είμαι εκβιάσιμη» απαντά η Τζόρτζια Μελόνι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο Μπερλουσκόνι και η Τζόρτζια Μελόνι © EPA Pool

Ιταλικός Τύπος: Ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «υπερφίαλη και αναιδή» τη Μελόνι

Νέα ένταση έχει προκύψει στο εσωτερικό της ιταλικής συντηρητικής συμμαχίας, με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη φωτογραφία από την χθεσινή συνεδρίαση της Γερουσίας την οποία δημοσιεύει σήμερα, μεταξύ των άλλων, και η εφημερίδα Corriere della Sera, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

la-repubblica-

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό τοποθετήθηκε πάνω στο έδρανο μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα του «μίστερ τιβί» για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, της Λίτσια Ροντζούλι. Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη».

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση.

Eξ'αρχής άλλωστε φημολογείται επίσης ότι δεν έβλεπε και τόσο θετικά τηνΜελόνι, η οποία ήταν υπουργός νεολαίας στην τρίτη κυβέρνησή του, ενόψει ανάδειξής της στην πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τέλος, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ