- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλικός Τύπος: Ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «υπερφίαλη και αναιδή» τη Μελόνι
Νέα ένταση έχει προκύψει στο εσωτερικό της ιταλικής συντηρητικής συμμαχίας, με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε ο ιταλικός Τύπος.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη φωτογραφία από την χθεσινή συνεδρίαση της Γερουσίας την οποία δημοσιεύει σήμερα, μεταξύ των άλλων, και η εφημερίδα Corriere della Sera, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό τοποθετήθηκε πάνω στο έδρανο μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα του «μίστερ τιβί» για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, της Λίτσια Ροντζούλι. Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη».
Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση.
Eξ'αρχής άλλωστε φημολογείται επίσης ότι δεν έβλεπε και τόσο θετικά τηνΜελόνι, η οποία ήταν υπουργός νεολαίας στην τρίτη κυβέρνησή του, ενόψει ανάδειξής της στην πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τέλος, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.