Κοσμος

Ιρανικά drones όπως γερμανικά Στούκας: Ο ανατριχιαστικός ήχος τότε και τώρα (βίντεο)

Οι μνήμες που ξυπνούν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ανατριχιαστικός ήχος των ναζιστικών Στούκας επέστρεψε στην Ουκρανία
Ο ανατριχιαστικός ήχος των ναζιστικών Στούκας επέστρεψε στην Ουκρανία © YouTube | wikipedia

Ιρανικά drones στην Ουκρανία και γερμανικά Στούκας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - Ο παρόμοιος ήχος πριν από τον βομβαρδισμό

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ιρανικό drone καμικάζι που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να βομβαρδίσουν το Μικολάιβ, την πόλη - κλειδί ανάμεσα σε Χερσώνα και Οδησσό στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, έχει ξεκινήσει την καθοδική του πορεία για να εκραγεί στον στόχο.

Ο ήχος που σκίζει την ησυχία της νύχτας, παραπέμπει στον αντίστοιχο που έβγαζαν τα γερμανικά Στούκας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα γερμανικά Στούκας και η σειρήνα του τρόμου στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Τα Στούκας ήταν το βασικό επιθετικό πολεμικό αεροσκάφος της ναζιστικής Γερμανίας. Είχαν μεγάλη ακρίβεια στους βομβαρδισμούς και ήταν άκρως αποτελεσματικά. Σε κάθε Stuka υπήρχε μία σειρήνα κάτω από το ρύγχος, η οποία λειτουργούσε με τον αέρα που έμπαινε, καθώς το γερμανικό βομβαρδιστικό ξεκινούσε κάθετη εφόρμηση, η οποία έφθανε ακόμη και τις 90 μοίρες.

Ο ανατριχιαστικός ήχος τρομοκρατούσε τους αντιπάλους, καθώς συνοδευόταν έλαχιστα δευτερόλεπτα μετά από την έκρηξη των βομβών.

Stuka Dive Sound

Τα Στούκας σχεδιάστηκαν το 1936 στο πλαίσιο της φρενήρης κούρσας εξοπλιστικών της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς ο δικτάτορας Χίτλερ έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό του για την προσάρτηση περιοχών στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενος το δόγμα Τσάμπερλεϊν (πρωθυπουργός της Βρετανίας πριν τον Ουίνστον Τσόρτσιλ) για «κατευνασμό» και «συζήτηση».

Τα Στούκας χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων το 1941 για να βομβαρδίζουν θέσεις του ρωσικού στρατού σε περιοχές της Ουκρανίας. «Τότε και τώρα, ο στόχος είναι ίδιος: Να τρομοκρατηθεί ο αντίπαλος με τη σειρήνα του τρόμου» αναφέρει το δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ