Κοσμος

Μενέντεζ για τους 92 μετανάστες στον Έβρο: Να ερευνηθεί ο ρόλος του τουρκικού στρατού

Ο Αμερικανός γερουσιαστής «βλέπει» ευθύνες της Άγκυρας πίσω από την απάνθρωπη μεταχείριση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ζητά έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση των 92 μεταναστών στον Έβρο.
Στο περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ © EPA/Michael Reynolds

Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ζητά έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση των 92 μεταναστών στον Έβρο.

Υπέρ της διεξαγωγής έρευνας που θα εξετάσει τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε ο τουρκικός στρατός στην απάνθρωπη μεταχείριση των 92 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί στην περιοχή του Έβρου, τάχθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την επιτυχημένη διάσωση των μεταναστών.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ανέφερε: «Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

»Υποστηρίζω πλήρως μια έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ρόλου του τουρκικού στρατού στη σκληρή κακομεταχείρισή τους».

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα διεθνοποιεί το περιστατικό με τους 92 μετανάστες, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να φέρνει το ζήτημα στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε με επιστολή του στις αρχές της εβδομάδας την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον και τους 27 ομολόγους του στην Ε.Ε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ