Κοσμος

«Ο Πούτιν απέτυχε στην Ουκρανία αλλά δεν θα τα παρατήσει» δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ

Με γρήγορους ρυθμούς η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη
Ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη © EPA/BERTRAND GUAY

Στόλτενμπεργκ κατά Πούτιν - Η αποτυχία του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις του ΝΑΤΟ με Φινλανδία και Σουηδία

«Ο πρόεδρος Πούτιν αποτυγχάνει στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τον βάρβαρο πόλεμο» ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον νέο πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας σημείωσε ότι η διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι η πιο γρήγορη στη σύγχρονη ιστορία του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι σχεδόν όλοι οι σύμμαχοι έχουν ολοκληρώσει τις εθνικές τους διαδικασίες σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Όλοι συμφωνούμε για τη σημασία του μνημονίου που υπέγραψαν η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία και για την ανάγκη αντιμετώπισης των δικαιολογημένων ανησυχιών της Τουρκίας. Καλωσορίζω τα μεγάλα, σταθερά βήματα που κάνει η Σουηδία για να εφαρμόσει το τριμερές μνημόνιο, βάζοντας τέλος στους περιορισμούς για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, ενισχύοντας σημαντικά τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του PKK και εργαζόμενη για τον κοινό μηχανισμό εφαρμογής σε ζητήματα όπως οι εκδόσεις (καταζητουμένων) και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» επεσήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στη συμφωνία μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας και κάνουμε ό,τι μπορούμε, όσο πιο σύντομα μπορούμε για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων» τόνισε από τη μεριά του ο Έλφ Κρίστερσον.

Σημειώνεται ότι μετά το ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο, G7 και ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εξοπλίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.