Κοσμος

Βέλη και από την Τζούντι Ντέντς στο «The Crown» - H ανοικτή επιστολή στο Netflix

Η προτροπή της ηθοποιού στους παραγωγούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Τζούντι Ντεντς κατά του «The Crown»: «Σκληρά άδικο» για τη βασιλική οικογένεια
H Tζούντι Ντέντς στα BAFTA το 2018 © ΕPA Pool

Τζούντι Ντεντς κατά του «The Crown»: «Σκληρά άδικο» για τη βασιλική οικογένεια

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έγραψε ανοιχτή επιστολή για τη σειρά του Netflix, η οποία δημοσιεύθηκε στους Times. Σε αυτή, η Ντεντς τονίζει ότι υποστηρίζει την καλλιτεχνική ελευθερία και προτρέπει το Netflix να προσθέσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης σε κάθε επεισόδιο, που θα ξεκαθαρίζει ότι η σειρά αποτελεί μια δραματοποιημένη αφήγηση ιστορικών γεγονότων. 

«Όσο περισσότερο πλησιάζει η σειρά τη σημερινή εποχή, τόσο πιο ελεύθερα φαίνεται πρόθυμη να θολώσει τα όρια ανάμεσα στην ιστορική ακρίβεια και τον χονδροειδή εντυπωσιασμό. Δεδομένων κάποιων εκ των τραυματικών υπαινιγμών που όπως φαίνεται περιλαμβάνει ο νέος κύκλος- για παράδειγμα ότι ο βασιλιάς Κάρολος συνωμότησε για να παραιτηθεί η μητέρα του ή ότι κάποτε ανέφερε πως ο τρόπος που τον μεγάλωσε ήταν τόσο ανεπαρκής που ίσως της άξιζε να μπει στη φυλακή- αυτό είναι τόσο σκληρά άδικο για τα άτομα όσο και επιζήμιο για τον θεσμό που εκπροσωπούν», γράφει η Ντεντς. 

«Κανένας δεν πιστεύει περισσότερο από εμένα στην καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει δίχως αντίδραση», επισημαίνει. 

Οι παραγωγοί της σειράς The Crown δέχονται επικρίσεις για την απεικόνιση της διαβόητης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama παρά την επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Οι επικριτές είναι εξοργισμένοι που το Netflix θα αναπαραστήσει στην πέμπτη σεζόν αποσπάσματα της συνάντησης που είχε η Νταϊάνα με τον δημοσιογράφο Martin Bashir το 1995.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ