Κοσμος

«Μαύρο» από τον Μάικ Πένς στην υποψηφιότητα Τραμπ για τις εκλογές του '24

O πρώην αντιπρόεδρος έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Mάικ Πενς
O Μάικ Πένς και ο Ντόναλντ Τραμπ © ΕPA Pool

Μαικ Πενς: Δεν θέλει τον Τραμπ για υποψήφιο το 2024

Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στα δικά του σχέδια για το 2024, καθώς απέφυγε μια ερώτηση σχετικά με την ψήφο του πρώην προέδρου Τραμπ στις επόμενες εκλογές.

«Λοιπόν, μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος που προτιμώ περισσότερο», είπε ο Πενς χαμογελώντας κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Ο Πενς ρωτήθηκε από έναν παρευρισκόμενο φοιτητή αν θα ψήφιζε τον Τραμπ το 2024, αν ο πρώην πρόεδρος είναι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη στις ενδιάμεσες εκλογές και έτσι θα παραμείνει για τις επόμενες 20 ημέρες. Αλλά μετά από αυτό, θα σκεφτόμαστε το μέλλον», δήλωσε ο Πενς.

Ο πρώην αντιπρόεδρος θεωρείται ευρέως ότι θέτει τις βάσεις για μια πιθανή προεδρική υποψηφιότητα το 2024.

Έχει εκφωνήσει πολυάριθμες ομιλίες περιγράφοντας το όραμά του για το συντηρητικό κίνημα μέσω της δικής του ατζέντας ελευθερίας, προτρέποντας τους Ρεπουμπλικανούς να επικεντρωθούν στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, σε μια αιχμή κατά της εμμονής του Τραμπ με τις εκλογές του 2020.

Ο Πενς ήταν σταθερά πιστός στον Τραμπ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που ήταν αντιπρόεδρος, αλλά μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα οι δύο τους απομακρύνθηκαν από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν ο Πενς αρνήθηκε να απορρίψει τα αποτελέσματα των εκλογών κατόπιν προτροπής του Τραμπ.

Ο Πενς έχει έκτοτε δηλώσει πολλές φορές ότι ο Τραμπ έκανε λάθος να πιστεύει ότι θα μπορούσε να ανατρέψει τα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει τα πολιτικά επιτεύγματα της κυβέρνησης Τραμπ στο εμπόριο, τα σύνορα και την εξωτερική πολιτική.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ