Κοσμος

«Lights Off»: Αθλητές του παρκούρ σβήνουν τα φώτα σε δρόμους του Παρισιού (βίντεο)

Μια κίνηση για την εξοικονόμηση ενεργείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθλητές παρκούρ σβήνουν τα φώτα στους δρόμους του Παρισιού
© Twitter

Σβήνουν τα φώτα από κτίρια στο Παρίσι κάνοντας παρκούρ - Η πρωτοβουλία αθλητών που έχει γίνει viral

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας έχουν επιδοθεί αθλητές παρκούρ, οι οποίοι με αριστοτεχνικές κινήσεις κλείνουν τις φωτεινές πινακίδες καταστημάτων και φώτα των δρόμων τη νύχτα στο Παρίσι.

Η νέα αυτή κίνηση ήρθε πρόσφατα στο φως αφού ένας δημοφιλής αθλητής του παρκούρ, ο Hadj Benhalima, έκλεισε έναν διακόπτη που βρισκόταν αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

Τα βίντεο με τα κατορθώματα των αθλητών του παρκούρ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, στόχος της κίνησης «Lights Off» είναι η «Πόλη του Φωτός». Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας πολλές πινακίδες καταστημάτων εξακολουθούν να παραμένουν φωτισμένες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, μολονότι τα εμβληματικά κτίρια της πόλης «βυθίζονται» στο σκοτάδι νωρίτερα από το κανονικό.

«Το κλείσιμο των φώτων είναι ένα συμβολικό μήνυμα. Δείχνει ότι οι εταιρείες δεν κάνουν ούτε τις πιο υποτυπώδεις προσπάθειες» δήλωσε στους New York Times ο Κέβιν Χα, ένας 28χρονος υποψήφιος διδάκτωρ ωκεανογραφίας και επικεφαλής της συλλογικότητας «On the Spot», της ομάδας των αθλητών που επιχειρούν να σβήνουν τα φώτα σε μαγαζιά και κτίρια τη νύχτα.

Οι αθλητές εξηγούν ότι δεν σβήνουν τα φώτα στις κακόφημες γειτονιές της πόλης ή σε δρόμους που κυκλοφορούν περαστικοί τη νύχτα και θα μπορούσαν εύκολα να νιώσουν ανασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η δημαρχία του Παρισιού έχει εκδώσει διάταγμα, που ζητά να σβήνουν τα φώτα από τη 1 έως τις 6 πρωί, αλλά πολλές επιχειρήσεις το αγνοούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ