Κοσμος

Ιάπωνας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στην αρχαιότερη τουαλέτα της χώρας (εικόνα)

Κάλεσε την αστυνομία και έκανε γνωστό το ατύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iaponas

Ιαπωνία: Ατύχημα στην αρχαιότερη τουαλέτα της χώρας - Υπάλληλος έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω στην πόρτα της

Ένας άνδρας που η δουλειά του είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας, έπεσε κατά λάθος με το αυτοκίνητό του πάνω στην παλαιότερη τουαλέτα της χώρας σε έναν αρχαίο βουδιστικό ναό.

Η κοινόχρηστη τουαλέτα στο Tofukuji στο Κιότο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί σημαντικό πολιτιστικό αγαθό.

Η αρχαία πόρτα της καταστράφηκε αφού ο υπάλληλος πάτησε το γκάζι χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το αυτοκίνητο είχε κάνει όπισθεν, δήλωσε η αστυνομία.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και τα πραγματικά αποχωρητήρια στο εσωτερικό παρέμειναν άθικτα.

Ο ανώνυμος άνδρας, ο οποίος εργάζεται στο Kyoto Heritage Preservation κάλεσε την αστυνομία αμέσως μετά το ατύχημα, λέγοντάς τους ότι είχε πέσει πάνω στο ναό. Λέγεται ότι επισκεπτόταν τον ναό για επαγγελματικούς λόγους, σύμφωνα με την εφημερίδα Sankei Shimbun.

Ο Toshio Ishikawa, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Tofukuji, δήλωσε «έκπληκτος» από την έκταση του ατυχήματος.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι αν και η ζημιά μπορεί να επιδιορθωθεί, η αποκατάσταση της τουαλέτας στην αρχική της κατάσταση θα απαιτούσε «πολλή δουλειά».

Η αχρησιμοποίητη κοινόχρηστη τουαλέτα - γνωστή ως tōsu - χτίστηκε στο πρώτο μισό της περιόδου Muromachi (1336-1573) και βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού Tofukuji.

Έχει το παρατσούκλι "hyakusecchin", που σημαίνει τουαλέτα 100 ατόμων, καθώς χρησιμοποιούνταν από περισσότερους από 100 εκπαιδευόμενους μοναχούς του ναού που ασκούσαν θρησκευτική αυτοπειθαρχία, ανέφερε η εφημερίδα Asahi Shimbun.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ