- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με 28 drones και στόχο την ενέργεια η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο - Μπλακάουτ σε εκατοντάδες περιοχές
Τέσσερις οι νεκροί στην ουκρανική πρωτεύουσα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις οι νεκροί στο Κίεβο - Επιθέσεις με 28 καμικάζι drone
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της Ουκρανίας, από το μπαράζ επιθέσεων από τη Ρωσία στο Κίεβο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (17/10).
Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται μια έγκυος γυναίκα με τον σύντροφό της, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο, Βιτάλι Κλίτσκο.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η επίθεση στο Κίεβο έγινε με 28 καμικάζι drone «αλλά χάρη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και την αεράμυνα οι περισσότεροι από τους ιπτάμενους τρομοκράτες καταρρίφθηκαν».
Ουκρανία - Βομβαρδισμοί σε υποδομές ενέργειας - Χωρίς ρεύματα εκατοντάδες περιοχές
Παράλληλα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν το πρωί κρίσιμες υποδομές σε τρεις περιφέρειες της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα «εκατοντάδες περιοχές» να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντένις Σμιγκάλ.
«Σήμερα το πρωί Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν εκ νέου εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας σε τρεις περιφέρειες», κατήγγειλε, κάνοντας λόγο για «πέντε πλήγματα με drones» εναντίον του Κιέβου και «επιθέσεις με πυραύλους» στις επαρχίες Ντνιπροπετρόφσκ και Σούμι.
«Εκατοντάδες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε ο Σμιγκάλ.
«Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται αυτή τη στιγμή (…) για την αποκατάσταση της παροχής της ηλεκτροδότησης», διαβεβαίωσε, ζητώντας από τους Ουκρανούς σε αυτές τις τρεις περιφέρειες «να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, κυρίως τις ώρες αιχμής».
Από την πλευρά της η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, η Ukrenergo, επεσήμανε ότι από τις ρωσικές επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές ενέργειας σε κεντρικές και βόρειες περιφέρειες της χώρας, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και έχουν ξεκινήσει οι επισκευές.
Σε ανάρτησή της στο Telegram η Ukrenergo κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως το βράδυ, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το σύστημα.
«Το κέντρο διανομής της Ukrenergo δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκδοθεί πρόγραμμα έκτακτων διακοπών» στην ηλεκτροδότηση, πρόσθεσε.
Στο Κίεβο «υπέστησαν ζημιές ενεργειακές υποδομές και μία πολυκατοικία», επεσήμανε ο Σμιγκάλ, λίγα λεπτά αφού ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ενημέρωσε για τη γυναίκα που σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε εν μέρει, στο κέντρο της πόλης.
Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι «υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» έπειτα από έξι ρωσικά πλήγματα στην επαρχία Σούμι.
Στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ «οι στρατιώτες μας κατέρριψαν τρεις πυραύλους του εχθρού», πρόσθεσε η προεδρία, αλλά «μία ρουκέτα έπληξε εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας».
Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «μαζική» επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων και υποδομών ενέργειας σε όλη την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας υψηλής ακρίβειας όπλα.
Στην καθημερινή του ενημέρωση το υπουργείο επεσήμανε ότι έπληξε όλους τους «προκαθορισμένους στόχους» κατά τον πιο πρόσφατο βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων, ενώ πρόσθεσε ότι απέτρεψε μια απόπειρα των ουκρανικών στρατευμάτων να σπάσουν την άμυνά της Μόσχα στη νότια επαρχία της Χερσώνας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιπλοκές στην υγεία της 53χρονης μετά τη μεταμόσχευση πνευμόνων στην οποία υποβλήθηκε
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπαίνει στο στόχαστρο του Κιέβου η πολιτική αεροπορία
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με πλήγματα εκατέρωθεν
Μετά την απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Λειψία
Έξι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση - Η Μόσχα εντείνει τα πλήγματα στο δίκτυο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της χώρας
Αντίποινα για την αποτυχημένη προσπάθεια των Ιρανών να βάλουν νάρκες στα Στενά
Η νύφη φορώντας λευκό νυφικό διέσχισε τον διάδρομο, με το νερό να φτάνει μέχρι τους γοφούς της
Η γερμανική βιομηχανία πιέζει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κίνα
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Ο γιος τους θα ονομαστεί Κίμων Θωμάς Κωνσταντίνος
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς
Υψηλό το επίπεδο των σχέσεων 'Αγκυρας-Μόσχας, δηλώνουν οι δύο ηγέτες
O απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000
Συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση που συνδέεται με διαβόητο βαρόνο κοκαΐνης
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.