Κοσμος

Ο βρετανικός τύπος τρολάρει την Λιζ Τρας: Μπορεί να διαρκέσει παραπάνω από ένα μαρούλι η θητεία της;

Σενάρια αποπομπής της πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιζ Τρας
Λιζ Τρας © ΕPA Pool

Βρετανία: Σενάρια ακόμη και για πτώση της Τρας μετά την αποπομπη του ΥΠΟΙΚ

«Μπορεί ένα μαρούλι εκτός ψυγείου να διαρκέσει περισσότερο από την θητεία της Τρας»; Την «κούρσα»... έστησε σήμερα το μεσημέρι η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Daily Star ρωτώντας τους αναγνώστες της με μια ανάρτηση στο twitter αν η βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας μπορεί να χάσει τη δουλειά της σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειάζεται ένα μαρούλι για να σαπίσει.

Το δημοσιογραφικό "τέχνασμα" της Daily Star... προήλθε από μια έμπευνση από την άλλη άκρη του δημοσιογραφικού φάσματος της Βρετανίας. Σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα με τίτλο «The Iceberg Lady», ο Economist ανέφερε ότι η πολιτική ζωή της Τρας έχει «τον χρόνο ζωής ενός μαρουλιού».

Όλα αυτά καθώς σήμερα Παρασκευή, η βρετανίδα πρωθυπουργός απέπεμψε τον υπουργό Οικονομικών της, Κουάσι Κουαρτένγκ, μια προσπάθεια να σώσει την θητεία της μέσα σε θύελλα που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για ένα δημοσιονομικό οικονομικό πακέτο που αποσταθεροποίησαν τις αγορές και διάβρωσαν την εμπιστοσύνη του κόμματός της και των Βρετανών.

«Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον», έγραψε στην επιστολή της προς τον παραιτηθέντα υπουργό Οικονομικών η πρωθυπουργός, καθώς το δίδυμο δεχόταν αυξανόμενες πιέσεις για να ανατρέψει ένα καταστροφικά οικονομικό πακέτο που ανάγκασε την Τράπεζα της Αγγλίας να παρέμβει στην αγορά ομολόγων και ώθησε τους ίδιους τους Τόρις να συζητήσουν ανοιχτά εάν πρέπει να αντικατασταθούν.

Η θέση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία φαίνεται πια περισσότερο επισφαλής, σημειώνει το Bloomberg, βλέποντας την αποφασιστικότητα της Βρετανίδας πρωθυπουργού αναφορικά με το οικονομικό της πλάνο να υποχωρεί κακήν κακώς μπροστά στις αντιδράσεις των αγορών αλλά και των ιδίων των βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

Συντηρητικοί βουλευτές φέρονται πλέον να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα αναφορικά ακόμη και με το ενδεχόμενο εκλογής νέου πρωθυπουργού, αποδοκιμάζοντας παράλληλα ως κατώτερη των περιστάσεων την εμφάνιση της Λιζ Τρας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε σήμερα την απομάκρυνση του Κουαρτένγκ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ