Κοσμος

Νέες αλλά ίδιες απειλές Ερντογάν: «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

«Βλέπουμε τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις © EPA / MARTIN DIVISEK

Ελληνοτουρκικά: Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Σε νέες απειλές προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής από την Αστάνα. Μεταξύ άλλων, φέρεται να είπε ότι «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία». 

«Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί», είπε αρχικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Σχετικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αισιόδοξος λέγοντας: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά, όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει».

Τούρκοι αναλυτές: «Η Αλεξανδρούπολη σημαντικός κόμβος για το αέριο» | Σήμερα | 14/10/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ