- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανό στην Κίνα ζητούν την απομάκρυνση του «δικτάτορα Σι»
Ένα σπάνιο θέαμα για την χώρα και ειδικά στο Πεκίνο
Κίνα: Πανό κατά του Σι Τζινπίνγκ
Η δημόσια διαμαρτυρία κατά της ανώτατης ηγεσίας του Κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος είναι εξαιρετικά σπάνια στην Κίνα, ειδικά ενόψει σημαντικών πολιτικών συναντήσεων, όταν οι αρχές μετατρέπουν το Πεκίνο σε φρούριο για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Και το εθνικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, που γίνεται κάθε πέντε χρόνια και ξεκινά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην Κίνα.
Ωστόσο φωτογραφίες που κυκλοφορούν σήμερα στο Twitter, δείχνουν δύο πανό αναρτημένα σε μια κεντρική λεωφόρο του Πεκίνου που καλούσε τους πολίτες σε απεργία και εξέγερση. «Πείτε όχι στο τεστ Covid, ναι στο φαγητό. Όχι στο lockdown, ναι στην ελευθερία. Όχι στο ψέμα, ναι στην αξιοπρέπεια. Όχι στην πολιτιστική επανάσταση, ναι στη μεταρρύθμιση. Όχι στον μεγάλο ηγέτη, ναι στην ψήφο. Μην είσαι σκλάβος, γίνε πολίτης», γράφει ένα πανό.
Ενώ το δεύτερο ήταν ακόμη πιο συγκεκριμένο. «Κάντε απεργία, απομακρύνετε τον δικτάτορα και εθνικό προδότη Σι Τζινπινγκ» ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται καπνός δίπλα από μια γέφυρα, αν και το αμερικανικό δίκτυο CNN δεν επιβεβαιώνει τους καπνούς και τις φωτιές στην συγκεκριμένη περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.