Κοσμος

Ροζ διαμάντι στο Χονγκ Κονγκ έγινε «χρυσό» σε δημοπρασία (βίντεο)

Πωλήθηκε για 57,7 εκατ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ροζ διαμάντι «Williamson Pink Star» πωλήθηκε για 57,7 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ
Το ροζ διαμάντι «Williamson Pink Star» πωλήθηκε για 57,7 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ © WKYC Channel 3/YouTube

Ροζ διαμάντι σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ - Το «Williamson Pink Star» και η τιμή ρεκόρ που πωλήθηκε

Ένα σπάνιο ροζ διαμάντι πουλήθηκε σε δημοπρασία την Παρασκευή (7/10) στο Χονγκ Κονγκ έναντι σχεδόν 58 εκατ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη τιμή πώλησης αποτελεί νέο ρεκόρ ανά καράτι για ένα διαμάντι ή έναν πολύτιμο λίθο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's.

Το «Williamson Pink Star» των 11,15 καρατίων πουλήθηκε για 453,2 εκατ. δολάρια Χονγκ Χονγκ, ή 57,7 εκατ. δολάρια -η δεύτερη υψηλότερη τιμή για οποιοδήποτε πετράδι που έχει πουληθεί σε δημοπρασία, διευκρίνισε ο Sotheby's.

Η υψηλότερη προσφορά, από αγοραστή από την Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα (ΗΠΑ) του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, είναι διπλάσια της εκτιμώμενης τιμής πώλησης των 21 εκατ. δολαρίων.

Το σπάνιο ροζ διαμάντι «Williamson Pink Star»
Το σπάνιο ροζ διαμάντι «Williamson Pink Star» © EPA/ALI HAIDER

Williamson Pink Star, το σπάνιο ροζ διαμάντι

Ο πολύτιμος αυτός λίθος ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ροζ διαμάντι που έχει πουληθεί σε δημοπρασία. Τα ροζ διαμάντια είναι οι πιο σπάνιοι πολύτιμοι λίθοι και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά.

Το ρεκόρ για ένα ροζ διαμάντι καταγράφηκε το 2017, όταν το «CTF Pink Star» πουλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ για 71,2 εκατ. δολάρια.

VIDEO | Pink diamond breaks auction record in Hong Kong

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ