Κοσμος

«Οι σύζυγοί μας συνεννοούνται, εμείς όχι»: Ο Ερντογάν σχολιάζει τη σχέση που έχει με τον Μακρόν

Η παραδοχή του Τούρκου προέδρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πράγα αναφέρθηκε στις σχέσεις που διατηρεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι σύζυγοί μας συνεννοούνται καλά. Εμείς όχι», με αυτά τα λόγια φέρεται να σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος τις σχέσεις που διατηρεί με τον Γάλλο ομόλογό του.

Όπως μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM, οι δηλώσεις αυτές του Ταγίπ Ερντογάν έγιναν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, λίγο νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συλληφθεί από τις κάμερες να «πειράζει» τον Εμανουέλ Μακρόν προτείνοντάς του, ενώπιον του προέδρου του Αζερμπαϊντζάν Ιλχέμ Αλίεφ, την προσχώρηση της Γαλλίας στον Οργανισμό των τουρκόφωνων χωρών της κεντρικής Ασίας.

«Θα σε δεχθούμε, αν το θες», ακούστηκε να λέει ο Τούρκος πρόεδρος, για να δεχθεί στη συνέχεια από τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το BFM, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.

Οι σύζυγοι των δύο ηγετών, Μπριζίτ Μακρόν και Εμινέ Ερντογάν διατηρούν άριστες σχέσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν φωτογραφηθεί χαμογελαστές.

Μπριζίτ Μακρόν και Εμινέ Ερντογάν © Aytac Unal/Anadolu Agency via Getty Images

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «ανησυχία» του για την κατάσταση στο Αιγαίο και «κάλεσε για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των πλευρών ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση και να διαφυλαχθεί ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο».