Κοσμος

Καθηγητής του LSE και μέλος ιδρύματος για παιδιά στη Βρετανία παραιτήθηκε λόγω σχέσεων με οργάνωση για την παιδεραστία

Η ανακοίνωση του «Μermaids»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bρετανία: Σκάνδαλο με καθηγητής του LSE - Σχέσεις με οργάνωση παιδόφιλων

Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Mermaids παραιτήθηκε μετά από αναφορές ότι μίλησε σε συνέδριο που διοργάνωσε ομάδα που προωθεί την υποστήριξη παιδόφιλων.

Ο Δρ Tζέικομπ Μπρέσλοου καθηγητής του LSE παραιτήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση για τα τρανσέξουαλ παιδιά μετά την αποκάλυψη των Times ότι είχε συμμετάσχει στο συνέδριο B4U-ACT το 2011, ως διδακτορικός φοιτητής.

Η B4U-ACT ζητά να έχουν οι παιδόφιλοι το δικαίωμα να ζουν «με αλήθεια και αξιοπρέπεια». Η Mermaids λέει ότι η οργάνωση βρίσκεται σε «πλήρη αντίθεση» με τις αξίες της.

Ο ιστότοπος της B4U-ACT αναφέρει ότι διοργανώνει εργαστήρια και κάνει παρουσιάσεις σχετικά με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ανθρώπων «με έλξη για παιδιά και εφήβους» και λειτουργεί ομάδες υποστήριξης τόσο για αυτούς όσο και για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ο Δρ Μπρέσλοου είναι αναπληρωτής καθηγητής φύλου και σεξουαλικότητας στο London School of Economics (LSE).

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τα τρανσέξουαλ παιδιά δήλωσε: «Το Mermaids έλαβε γνώση της ιστορικής συμμετοχής του σε ένα συνέδριο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες μας. Μόλις ειδοποιηθήκαμε, αναλάβαμε ταχεία και αποφασιστική δράση για να το ερευνήσουμε. Ο Δρ Μπρέσλοου υπέβαλε την ίδια ημέρα την παραίτησή του. Θα επανεξετάσουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες μας υπό το φως αυτού του γεγονότος για να τις καταστήσουμε ακόμη πιο ισχυρές. Η διασφάλιση είναι υψίστης σημασίας για τις Mermaids και η ασφάλεια των νέων που υποστηρίζουμε είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας».