Κοσμος

Αποφυλακίζεται η Άννα Σόροκιν, η ψεύτικη Γερμανίδα κληρονόμος που έγινε σειρά στο Netflix

Ο όρος που τέθηκε από το δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Σόροκιν: Αποφυλακίζεται η «Ντέλβι» αρκεί να μην δημιουργήσει λογαριασμούς στα social media
H Άννα Σορόκιν © EPA/Tim MacGrover

Άννα Σόροκιν: Η αποφυλάκιση της «Ντέλβι» του Netflix

 H «Άννα Ντέλβι», που στην πραγματικότητα λέγεται Άννα Σόροκιν, η διαβόητη, ρωσικής καταγωγής, απατεώνισσα, που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης προσποιούμενη ότι είναι Γερμανίδα κληρονόμος και καταδικάστηκε φαίνεται πως αποφυλακίζεται.

Η Σορόκιν που εξαπάτησε τράπεζες και μεγάλα ονόματα του Μανχάταν αποσπώντας τους περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια θα βγει από την ομοσπονδιακή φυλακή στις ΗΠΑ με εγγύηση 10.000 δολαρίων, θα υπόκειται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και δεν θα της επιτρέπεται να δημιουργήσει κανέναν λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή μετανάστευσης των ΗΠΑ Τσαρλς Κόνροι, την Τετάρτη.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει την Άννα Σόροκιν», δήλωσε ο δικηγόρος της Ντάνκαν Λέβιν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ενώ υπάρχουν ακόμη μερικά εμπόδια για να ξεπεράσουμε τις συνθήκες αποφυλάκισής της, η Άννα είναι ενθουσιασμένη που θα βγει έξω, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην προσφυγή για την άδικη καταδίκη της», είπε ο κ. Λέβιν.

Με το ψευδώνυμο Άννα Ντέλβι, η Σόροκιν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013. Προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος για να εδραιωθεί στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης.

Χρησιμοποιούσε το όνομα μέχρι το 2017, όταν η εισαγγελία του Μανχάταν άρχισε να την ερευνά για περιπτώσεις τραπεζικής απάτης. Η Σόροκιν προσπάθησε να παρουσιάσει ως ιδέα ένα «Ίδρυμα Άννα Ντέλβι» σε πλούσιους πιθανούς επενδυτές.

Η «Αννα Ντέλβι», την οποία υποδύθηκε η Τζούλια Γκάρνερ στη σειρά «Inventing Anna», έλαβε 320.000 δολάρια από το Netflix για να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για την παραγωγή της σειράς, τα οποία ξόδεψε σε έξοδα δικηγόρων, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ