Κοσμος

Νομικοί μπελάδες για τον Χάντερ Μπάιντεν - Ο γιος του Αμερικανού προέδρου ένα βήμα πριν το σκαμνί

To FBI τον έχει «φακελώσει» για παράνομη οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χάντερ Μπάιντεν στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου
Ο Χάντερ Μπάιντεν στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου © EPA/Chris Kleponis

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για παράνομη οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή

Πολύ κοντά στο να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και παράνομη οπλοκατοχή είναι ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, όπως μετέδωσε το BBC. Το FBI έχει βάλει στο μικροσκόπιο τον Χάντερ Μπάιντεν από το 2018 και έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, προκειμένου να στοιχειοθετήσει κατηγορίες.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι να λάβει τη σχετική απόφαση η εισαγγελία του Ντελαγουέρ (πολιτεία των ΗΠΑ).

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει παραβιάσει τον νόμο, ωστόσο -όσον αφορά το ζήτημα της παράνομης οπλοκατοχής- υπάρχουν βίντεο που τον «καίνε». Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δεσμευτεί ότι θα εντείνουν την έρευνα για τον γιο του Μπάιντεν και θα τον οδηγήσουν σε εξεταστική στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εφόσον κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στον Χάντερ Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για «σκοτεινές» δοσοληψίες και κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Η πολυτάραχη ζωή του Χάντερ Μπάιντεν

52 ετών, δικηγόρος και επιχειρηματίας, ο Χάντερ Μπάιντεν έχει εργαστεί σε Ουκρανία και Κίνα μεταξύ άλλων. Το 2014 εκδιώχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς βρέθηκε θετικός στην κοκαΐνη.

Δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε το 2018, με έμφαση να δίνεται στις οικονομικές συναλλαγές και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν υπερπόντιες επιχειρήσεις. Σταδιακά το ενδιαφέρον στράφηκε στο κατά πόσο ο Χάντερ Μπάιντεν δεν εμφάνιζε όλα τα εισοδήματά του σε ετήσια βάση και το αν τελικά υπέβαλε ψεύτικα χαρτιά για να μπορέσει να αγοράσει όπλο από επιχείρηση στην πολιτεία Ντελαγουέρ.

Σημειώνεται ότι το 2021 ο γιος του Μπάιντεν παραδέχτηκε δημοσίως την εξάρτησή του από την κοκαΐνη την περίοδο που εξετάζεται από το FBI. Ωστόσο, πλέον, δηλώνει «καθαρός» και απορρίπτει οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες δοσοληψίες με επιχειρηματικούς κολοσσούς σε ΗΠΑ και εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο δικηγόρος του ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει λάβει κάποια κλήση από τους εισαγγελείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ