Κοσμος

Σάλος με τον γιο του Μπάιντεν: Εμφανίζεται γυμνός σε βίντεο να κρατά παράνομο όπλο (εικόνες)

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έχει ανοίξει η συζήτηση για την οπλοκατοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάντερ Μπάιντεν
Χάντερ Μπάιντεν © Getty images/ Win McNamee/Staff

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει τον Χάντερ Μπάιντεν γυμνό κρατώντας παράνομο όπλο. Τα διεθνή Μέσα μιλούν για σκάνδαλο.

Τριγμούς στον Λευκό Οίκο προκαλεί βίντεο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η New York Post με πρωταγωνιστή τον γιο του Τζο ΜπάιντενΧάντερ, ο οποίος εμφανίζεται γυμνός κρατώντας ένα όπλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το βίντεο, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, αποτελεί σκάνδαλο, καθώς το όπλο του γιου Μπάιντεν φέρεται να είναι παράνομο, τη στιγμή μάλιστα που αυξάνονται οι ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατέγραψε το βίντεο στις 17 Οκτωβρίου του 2018, σύμφωνα με το Radar Online, το οποίο αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξή του. Πέντε ημέρες νωρίτερα, είχε αγοράσει ένα πιστόλι διαμετρήματος 38 χιλιοστών στο Ντέλαγουερ, ανέφερε πέρυσι το Politico.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής για να ανακόψει το κύμα δολοφονιών. «Πόσα ακόμη μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε;» είπε ο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας στο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ότι «φτάνουν πια» οι αέναα επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, που βυθίζουν στο πένθος τις ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που τελεί υπό την πλειοψηφία των Δημοκρατικών, αναμένεται να ψηφίσει αυτή την εβδομάδα νομοθεσία που θα περιορίζει την αγορά όπλων.

Σάλος με τον γιο του Τζο Μπάιντεν: Εμφανίζεται γυμνός σε βίντεο να κρατά ένα παράνομο όπλο
Σάλος με τον γιο του Τζο Μπάιντεν: Εμφανίζεται γυμνός σε βίντεο να κρατά ένα παράνομο όπλο © nypost

Σάλος με τον γιο του Τζο Μπάιντεν: Εμφανίζεται γυμνός σε βίντεο να κρατά ένα παράνομο όπλο
Σάλος με τον γιο του Τζο Μπάιντεν: Εμφανίζεται γυμνός σε βίντεο να κρατά ένα παράνομο όπλο © nypost

Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται σφοδρή κριτική με τον γερουσιαστή Ρον Τζόνσον να κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο για υποκρισία.

«Πριν προτείνει ή εγκρίνει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλλει τους υφιστάμενους νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι ο γιος του προέδρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει αποστείλει επιστολές στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το FBI σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο σκουπιδιών πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ. «Δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες», επισήμανε.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, του οποίου τα προβλήματα εθισμού είναι γνωστά, απολύθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ τρία χρόνια νωρίτερα, αφού βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη. Λίγες εβδομάδες αφότου ο Χάντερ αγόρασε παράνομα το όπλο, η ερωμένη του, Χάλι Μπάιντεν, χήρα του αείμνηστου αδελφού του, Μπο Μπάιντεν, πέταξε το όπλο σε έναν κάδο σκουπιδιών σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα το FBI, ωστόσο δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Σύμφωνα με αναφορές των Μυστικών Υπηρεσιών στη The Post τον Μάρτιο του 2021, δεν υπήρχε αρχείο με πράκτορες που ερευνούσαν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν υπό προστασία εκείνη την περίοδο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ