Κοσμος

Νότια Αφρική: Σκότωσαν ζευγάρι βοτανολόγων και έριξαν τα πτώματά τους σε ποτάμι με κροκόδειλους

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ροντ και η Ρέιτσελ Σόντερς
O Ροντ και η Ρέιτσελ Σόντερς © Pacific Bulb Society

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία ενός ζευγαριού Βρετανών στη Νότια Αφρική.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία ενός ζευγαριού Βρετανών βοτανολόγων στη Νότια Αφρική. «Το ζευγάρι απήχθη, δολοφονήθηκε και οι σοροί πετάχτηκαν στους κροκόδειλους», ανέφερε εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης.

Έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο περιελάμβαναν μηνύματα των δραστών, στα οποία το άτυχο ζευγάρι χαρακτηριζόταν ως «στόχος για κυνήγι». Σε άλλο μήνυμά τους ανέφεραν ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην βρεθούν ποτέ τα πτώματα των θυμάτων».

Το ζευγάρι βοτανολόγων είχε εξαφανιστεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2018, την ώρα που μάζευε σπόρους σπάνιων λουλουδιών στο δασικό καταφύγιο Ngoye της Νότιας Αφρικής.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων ένας άνδρας, ονόματι Αχμάντ «Μπαζούκα» Τζάκσον Μούσα από το Μαλάουι. Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πέταξε τα πτώματα στις όχθες του ποταμού Τουγκέλα, την ώρα που σε κοντινή απόσταση υπήρχαν κροκόδειλοι.

bretanoi

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του «Μπαζούκα», όταν εντόπισαν το διαβατήριό του στο σπίτι των κατηγορουμένων για την απαγωγή, δολοφονία και ληστεία των Βρετανών, ενός 38χρονου και μιας 27χρονης, που είχαν σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος». Στην απολογία τους ενώπιον του δικαστή είχαν αναφέρει ότι επιθυμούν «να σκοτώσουν τους άπιστους, να απαγάγουν τους συμμάχους τους, να καταστρέψουν την εταιρεία που είχαν ανοίξει στο Κέιπ Τάουν και να τρομοκρατήσουν όλους τους κουφάρ (άπιστους)».

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε με ίχνη αίματος περίπου 240 χλμ μακριά από το σημείο όπου τους είχαν δει κάτοικοι για τελευταία φορά.

Το ζευγάρι διηύθυνε την εταιρεία Silverhill Seeds, που πουλούσε μέσω του διαδικτύου σπάνιους σπόρους.

Με πληροφορίες από Daily Mail, London Evening Standard

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ