Κοσμος

Απαγωγείς έριξαν ζευγάρι Βρετανών σε ποτάμι με κροκόδειλους (video)

Τζιχαντιστές πίσω από το έγκλημα που εξιχνίασε η αστυνομία στη Ν. Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
crocodile23.jpg
EPA/RONALD WITTEK

Υπό κράτηση βρίσκονται τρεις εξτρεμιστές, οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, για μια υπόθεση απαγωγής που απασχολεί εδώ και εβδομάδες τα ΜΜΕ της Ν. Αφρικής.

Αστυνομικοί, με τη συνδρομή δυτών, «χτενίζουν» τον ποταμό Τουγκέλα για τον εντοπισμό του Ροντ και της Ρέητσελ Σόντερς. Πρόκειται για το ζευγάρι Βρετανών βοτανολόγων, το οποίο είχε εξαφανιστεί στις 10 Φεβρουαρίου, την ώρα που μάζευε σπόρους σπάνιων λουλουδιών σε λόφο της περιοχής.

jihadist-kidnap-case.jpg

Οι αρχές εκτιμούν ότι το ζευγάρι έχει δολοφονηθεί. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί μεταξύ άλλων ένας άνδρας, ονόματι Αχμάντ «Μπαζούκα» Τζάκσον Μούσα από το Μαλάουι. Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πέταξε τα πτώματα στις όχθες του ποταμού, την ώρα που σε κοντινή απόσταση υπήρχαν κροκόδειλοι.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του «Μπαζούκα», όταν εντόπισαν το διαβατήριό του στο σπίτι των βασικών υπόπτων γα την απαγωγή, δολοφονία και ληστεία των Βρετανών, ενός 38χρονου και μιας 27χρονης, που σχετίζονται με το «Ισλαμικό Κράτος». Στην απολογία τους ενώπιον του δικαστή είχαν αναφέρει ότι επιθυμούν «να σκοτώσουν τους άπιστους, να απαγάγουν τους συμμάχους τους, να καταστρέψουν την εταιρεία που είχαν ανοίξει στο Κέιπ Τάουν και να τρομοκρατήσουν όλους τους κουφάρ (άπιστους)».

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε με ίχνη αίματος περίπου 240 χλμ μακριά από το σημείο όπου τους είχαν δει κάτοικοι για τελευταία φορά. Τις έρευνες παρακολουθούν κλιμάκια του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, που ανησυχούν για τη δημιουργία πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στην αφρικανική χώρα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ